Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında ‘ÇELİK KUBBE’ projesi ele alındı

İstanbul, 7 Ağustos (Hibya) – Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Haluk Görgün, Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında Türk savunma sanayiinin eriştiği seviyeye, gelecek hedeflerine ve kritik projelere ilişkin değerlendirme yaptıklarını bildirdi.

Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında ‘ÇELİK KUBBE’ projesi ele alındı
Yayınlama: 07.08.2024
2
A+
A-

Haluk Görgün, Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında alınan önemli kararlardan birinin “sistemler sistemi” olarak geliştirilecek ÇELİK KUBBE projesi olduğunu vurguladı.

Görgün, dün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek, toplantıda, Türk savunma sanayiinin eriştiği seviyeye, gelecek hedeflerine ve kritik projelere ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi.

Haluk görgün, Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığının ihtiyaçlarına yönelik 56 projeyi karara bağladıklarını ifade etti.

Görgün, “Kamikaze insansız deniz araçları, kamikaze insansız hava araçları, uzun menzilli füze sistemleri ve hava savunma sistemleri konularında kararlar aldık. Alınan önemli kararlardan biri de şüphesiz “sistemler sistemi” olarak geliştireceğimiz ÇELİK KUBBE. Yerli ve millî projemiz ÇELİK KUBBE;  Katmanlı hava savunma sistemlerimiz ile tüm algılayıcı ve silahlarımızın bir ağ yapısı altında birbirleriyle entegre çalışmasını,  Ortak hava resminin oluşturulmasını,  Gerçek zamanlı olarak harekât merkezlerine ulaştırılmasını ve  Yapay zekâ destekli olarak karar vericilere sunulmasını  temin edecektir. ” dedi.

ÇELİK KUBBE'nin ASELSAN, ROKETSAN, TÜBİTAK SAGE ve MKE firmalarının ortaklaşa çalışması ile yürütüleceğini aktaran Görgün  projenin vatana, millete hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, “Bizler Türk Savunma Sanayii olarak milletimizin ve devletimizin desteğiyle, ilerleyen dönemde daha da yüksek azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz, yerli ve millî teknolojiler kullanarak faaliyetlerimizi artan azim ve kararlılıkla yürüteceğiz, “Yükselen Türkiye’nin Güçlenen Yıldızı” olacağız.” açıklamasını yaptı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.