Bornova’da muhtarlara Kent Konseyi semineri

Bornova Belediyesi, Haziran ayında Bornova Kent Konseyi’nin kurulması için başlattığı çalışmaları sürdürüyor. “İdeal Kent Konseyi Çalıştayı”nın ardından, Bornova’daki muhtarlara yönelik bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

Bornova’da muhtarlara Kent Konseyi semineri
Yayınlama: 06.08.2024
0
A+
A-

Bornova Belediyesi, Haziran ayında Bornova Kent Konseyi’nin kurulması için başlattığı çalışmaları sürdürüyor. “İdeal Kent Konseyi Çalıştayı”nın ardından, Bornova’daki muhtarlara yönelik bilgilendirme semineri gerçekleştirildi. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Katılımcı Kent Vizyonu çerçevesinde yürüttükleri çalışmalarla, yerel yönetimde şeffaflık ve katılımı artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Bornova Belediyesi Nevzat Kavalar Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seminerde, uzman ve akademisyenler tarafından “Kent Konseyi Nedir?” ve “Katılımcılıkta Yurtdışı Örnekleri” konulu sunumlar yapıldı. Akademisyen Doğan Baran Mengüş tarafından yapılan sunumda, Dünya’da ve Türkiye’de kent konseylerinin tarihçesi, kanuni dayanakları, yapısı ve kuruluş süreçleri hakkında detaylı bilgiler verildi.

Katılımcılıkta yurtdışı örnekleri

Proje Uzmanı Kemal Gülpınar tarafından yapılan “Katılımcılıkta Yurtdışı Örnekleri” sunumda ise Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika’daki katılımcı mekanizmalar incelendi. Gülpınar, bu mekanizmaların Türkiye’ye nasıl uygulanabileceği konusunda bilgi verdi ve yurt dışındaki mahalle/semt meclisleri, çoklu risk yönetimi ve yoksullukla mücadele konularında örnekler sundu.

Başkan Eşki’den muhtarlara çağrı

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, muhtarların kent konseyi sürecine dahil olmasının önemine dikkat çekti. Başkan Eşki, “Kent konseyleri, yerel yönetimlerde katılımcı demokrasiyi güçlendirmenin en önemli araçlarından biridir. Muhtarlarımızın bu süreçte aktif rol alması, hem mahallelerimizin ihtiyaçlarını daha iyi anlamamıza hem de çözümlerimizi daha etkili bir şekilde hayata geçirmemize yardımcı olacaktır” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.