Trump destekçilerine gelecekte oy vermek zorunda kalmayacaklarını söyledi: Ayarlanacak

Washington, 28 Temmuz (Hibya) – Eski başkan Donald Trump Hristiyan destekçilerine ‘sadece bu seferlik’ oy vermelerini, ardından ‘dört yıl içinde bir daha oy vermek zorunda kalmayacaklarını’ söyledi.

Trump destekçilerine gelecekte oy vermek zorunda kalmayacaklarını söyledi: Ayarlanacak
Yayınlama: 28.07.2024
1
A+
A-

Donald Trump, destekçilerinden oluşan bir kalabalığa Kasım ayındaki seçimlerde kendisini başkanlığa getirmeleri halinde “bir daha oy vermek zorunda kalmayacaklarını” söyledikten sonra kendisini eleştirenler arasında paniğe yol açtı.

Donald Trump Florida West Palm Beach'te aşırı sağcı Hıristiyan savunuculuk grubu Turning Point Action tarafından düzenlenen bir mitingde “Hıristiyanlar, dışarı çıkın ve oy verin! Sadece bu seferlik – artık bunu yapmak zorunda kalmayacaksınız. Biliyor musunuz? Her şey düzelecek! Her şey yoluna girecek.'' diye konuştu.

Trump kunuşmasına “Sizi seviyorum. Dışarı çıkın – dışarı çıkmalı ve oy kullanmalısınız. Dört yıl sonra bir daha oy vermek zorunda kalmayacaksınız. Her şeyi o kadar iyi düzelteceğiz ki oy vermek zorunda kalmayacaksınız.” diye devam etti.

Trump'ın Mar-a-Lago tatil köyü ve evinden çok da uzak olmayan bir yerde sarf ettiği bu sözler bazı siyasi çevrelerde şaşkınlıkla karşılandı.

Örneğin anayasa ve medeni haklar avukatı Andrew Seidel, Trump'ın X'te dolaşan yorumlarının videosuna cevap olarak şunları yazdı “Bu ince bir Hıristiyan milliyetçiliği değil. Demokrasimizi sona erdirmekten ve bir Hıristiyan ulusu kurmaktan bahsediyor.”

Aktör Morgan Fairchild ayrı bir X gönderisinde şunları ekledi: “Ama… ya tekrar oy kullanmak istersem? Ben her zaman yeniden oy kullanabileceğimiz şekilde yetiştirildim! Amerika budur.”
NBC hukuk yorumcusu Katie Phang ise şunları söyledi: “Başka bir deyişle, Trump yeniden seçilirse Beyaz Saray'ı asla terk etmeyecek.”

Trump'ın Cuma günü yaptığı yorumlar, kendisine Beyaz Saray'da ikinci bir dört yıllık dönem verilmesi halinde “ilk günden diktatör” olacağını söylemesinden aylar sonra geldi. Trump, Rusya'nın Vladimir Putin'i, Macaristan'ın Viktor Orbán 'ı ve Kuzey Kore'nin Kim Jong-un'u da dahil olmak üzere otoriter liderlere duyduğu hayranlığı defalarca dile getirmişti.

 Eski bir Beyaz Saray yardımcısı, Trump'ın bir keresinde, Nazi rejimi ikinci dünya savaşı sırasındaki Holokost sırasında 6 milyon Yahudi'yi öldüren Adolf Hitler'in “bazı iyi şeyler yaptığını” söylediğini bildirdi.

Bu arada muhafazakar Heritage Foundation'ın Project 2025 adlı kuruluşu, Trump'ın yeniden seçilmesi halinde, ister siyasetçi ister bürokrat olsun, gerçek ve algılanan düşmanlarını cezalandırmayı hedefleyen ayrıntılı planlar hazırladı.

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.