Yılmaz: Amacımız enflasyonu düşürmek, kalıcı refah artışını sağlamaktır

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program (OVP) ve enflasyona ilişkin açıklama yaptı.

Yılmaz: Amacımız enflasyonu düşürmek, kalıcı refah artışını sağlamaktır
Yayınlama: 20.07.2024
3
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dünyanın tarihsel ortalamaların altında büyüdüğü ve bölgesel gerilimlerin yükseldiği bir ortamda, geçen yıl ilan edilen Orta Vadeli Programı (OVP) kararlılıkla uygulamaya devam ettiklerini bildirdi.

Siyasi ve makroekonomik istikrar içinde, Türkiye'yi sürdürülebilir ve kapsayıcı şekilde büyütmeyi öngördüğünü belirten Yılmaz, “Amacımız enflasyonu düşürmek, kalıcı refah artışı sağlamaktır. Merkez Bankası rezervlerimiz tarihi yüksek düzeylerde seyrederken, risk göstergeleri, cari açık ve bütçe açığında OVP hedeflerimizi aşan iyileşmeler yaşanıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, uygulanan politikaların kredi derecelendirme kuruluşlarının not artışlarında da kendisini gösterdiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Artan kredi notumuzun yatırım, istihdam, üretim ve ihracat için daha nitelikli finansmana erişimi kolaylaştırmasını bekliyoruz. Para ve maliye politikalarımızın yanı sıra yapısal reform gündemimizi de güçlü bir şekilde ele alıyoruz. Gerek Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) gerekse Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) çerçevesinde belirlediğimiz somut çalışmaları ekip ruhu içinde hayata geçiriyoruz. Katma değerli üretimin ve verimliliğin artığı bir ekonomik yapı ile ülkemizi güçlü yarınlara, milletimizin yaşam standartlarını daha yükseklere taşımaya kararlıyız.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.