MUPA ile MSKÜ Teknoloji Transfer Ofisi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Muğla Planlama Ajansı (MUPA) ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Teknoloji Transfer Ofisi arasında koordinasyon, iş birliği protokolü Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Turhan Kaçar katılımıyla gerçekleşti.

MUPA ile MSKÜ Teknoloji Transfer Ofisi arasında iş birliği protokolü imzalandı
Yayınlama: 12.07.2024
1
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Muğla Planlama Ajansı (MUPA) ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi arasında imzalanan iş birliği protokolü ile sürdürülebilir kalkınma ve bilimsel bilgiye dayalı planlama süreçlerinin başlaması hedefleniyor.

Protokol Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Turhan Kaçar tarafından imzalandı.

MUPA Temmuz ayı meclisinde oy birliğiyle kurularak başkanlığına Tansu Özcan seçildi. MUPA 2024 seçim stratejisi olarak belirlenen “Dünya Kenti Muğla” vizyonu doğrultusunda sürekli öğrenen, öğrendiğini paylaşan ve bunu hep birlikte yapan nesil bir iş modeli olarak tasarlanıyor. 

Üniversitenin sahip olduğu akademik bilgi birikimi, araştırma kapasitesi ve uzman kadrosu ile Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 13 ilçedeki farklı  alanlardaki tecrübeleri birleşiyor. 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, iş birliği protokol töreninde “Dünya Kenti Muğla vizyonu ile çıktığımız yolda; bu iş birliği protokolü, Muğla’mızın sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşması için atılmış büyük bir adımdır. Üniversitemiz sahip olduğu bilgi birikimi, araştırma kapasitesi, uzman kadrosuyla Muğlamıza çok büyük katkı sunuyor. Bu iş birliği ile bilgi ve tecrübelerinden çok daha fazla yararlanacağız. Şehrimizin planlanması ve kalkınma projelerimizin daha etkin, verimli hayata geçirebilmesi için fırsat olacak.'' dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.