38. Genç Günler, gençleri sanatla buluşturdu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın geleneksel olarak düzenlediği 38. Genç Günler, 8 Mayıs’ta 28 Bedia Muvahhid Ödül Töreni ile başladı.

38. Genç Günler, gençleri sanatla buluşturdu
Yayınlama: 24.05.2024
1
A+
A-

Genç Günler, söyleşiler, atölyeler ve katılımcı grupların oyunlarıyla, gençleri sanatla buluşturdu. Bu yıl konservatuvar oyunları ve üniversite tiyatro kulübü oyunları 38. Genç Günler’de seyirciyle buluştu.

38. Genç Günler, savaşların egemen olduğu bir dönemde barış isteyen gençler için “Dünya İçin Barış” mottosuyla düzenlendi. Festival süresince sanatın ortak paydasında buluşan gençler, ortak bir duygu ve temenniyle, barış için seslerini yükseltti.

İBB Şehir Tiyatroları ve 100 yılını kutlayan Türk Kadınlar Birliği’nin İstanbul Şubesi’nin 38 Genç Günler kapsamında ortaklaşa düzenlediği 28 Bedia Muvahhid Ödül Töreni 8 Mayıs 2024 Çarşamba günü Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Bu yılın ödülü Selen Nur Sarıyar’a verildi.

İBB Şehir Tiyatroları her yıl olduğu gibi tiyatrosunun içinden Genç Günler için hazırladığı oyunlarına da yer verdi. Şehir Tiyatroları oyuncularının Genç Günler için hazırladığı oyunlar beğenildi.

Türkiye’nin en uzun soluklu gençlik festivali Genç Günler’in 38.’sinde, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde söyleşi konukları Müjdat Gezen’di.16 Mayıs tarihinde Okan Bayülgen, 17 Mayıs Cuma günü Mehmet Günsür oldu. 

İBB Şehir Tiyatroları yazarlık, oyunculuk, kukla-maske yapımı, yaratıcılık, beden, hareket vb. güncel konularda eğitmenlerle atölyeler düzenledi. Katılımcılarla tek tek tanışarak atölyeye başlayan Ahmet Sami Özbudak, katılımcılara dramatik yazarlık çalışmaları yaptırdı.

3 günlük atölye sürecinde kartonlardan maske ve kukla yapımı öğretildi. Günümüzde çok tüketilen 2 boyutlu bir geri dönüşüm materyalini, 3 boyutlu sahnede kullanılabilecek artistik bir forma dönüştürmek üzere beceriler geliştirmek için çalışmalar yapıldı.

Meydan Sahne; oyunculuk eğitimini aktif olarak deneyimleyecekler Meltem Cumbul’un seçtiği 10 kişi çalışma için hazırlandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.