2023 “BMDTÖ En İyi Turizm Köyleri” listesine 4 Çin köyü girdi

BM Dünya Turizm Örgütü (BMDTÖ) Genel Kurulu’nun 25. oturumu, Özbekistan’ın tarihi Semerkant şehrinde gerçekleştirildi. Bu etkinlik kapsamında düzenlenen basın toplantısında, 2023 “BMDTÖ En İyi Turizm Köyleri” listesi açıklandı.

2023 “BMDTÖ En İyi Turizm Köyleri” listesine 4 Çin köyü girdi
Yayınlama: 19.10.2023
4
A+
A-

BM Dünya Turizm Örgütü(BMDTÖ) Genel Kurulu’nun 25. oturumu, Özbekistan'ın tarihi Semerkant şehrinde gerçekleştirildi. Bu etkinlik kapsamında düzenlenen basın toplantısında, 2023 “BMDTÖ En İyi Turizm Köyleri” listesi açıklandı. Listede, Çin'e ait dört köy yer aldı: Jiangxi eyaletindeki Huangling Köyü, Zhejiang eyaletindeki Xiajiang Köyü, Gansu eyaletindeki Zhagana Köyü ve Shaanxi eyaletindeki Zhujiawan Köyü.

Bu yıl, “BMDTÖ En İyi Turizm Köyleri” girişimine 63 ülkeden 258 destinasyon başvuruda bulundu ve sonuçta 32 ülkeden toplam 54 köy listeye dahil edildi.

2021 “BMDTÖ En İyi Turizm Köyleri” listesinde Zhejiang eyaletindeki Yu Köyü ve Anhui eyaletindeki Xidi Köyü, 2022 yılındaki listede ise Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'ndeki Dazhai Köyü ve Chongqing kentindeki Jingzhu Köyü yer almıştı. Böylece, şimdiye dek toplam 8 Çin köyü bu prestijli listeye dahil edildi. Çin, sekiz en iyi turizm köyüyle dünyada birinci sıraya yerleşti.

Ayrıca, 2023 “BMDTÖ En İyi Turizm Köyleri” listesine Türkiye'den Şirince Köyü de seçildi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.