2. Çin-Hint Okyanusu Bölgesi Kalkınma İş Birliği Forumu başladı

2. Çin-Hint Okyanusu Bölgesi Kalkınma İş Birliği Forumu bugün Çin’in Kunming kentinde başladı. Forumda 20 ülke ve uluslararası kuruluştan gelen 350’den fazla temsilci, politikaların koordinasyonu, afetlerle mücadele kapasitesinin artırılması, Okyanus kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, bölgesel ve küresel ortak kalkınma konularında mutabık kaldı.

2. Çin-Hint Okyanusu Bölgesi Kalkınma İş Birliği Forumu başladı
Yayınlama: 08.12.2023
0
A+
A-

2. Çin-Hint Okyanusu Bölgesi Kalkınma İş Birliği Forumu bugün Çin'in Kunming kentinde başladı.

Forumda 20 ülke ve uluslararası kuruluştan gelen 350'den fazla temsilci, politikaların koordinasyonu, afetlerle mücadele kapasitesinin artırılması, Okyanus kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, bölgesel ve küresel ortak kalkınma konularında mutabık kaldı.

 Forumda ayrıca “Çin-Hint Okyanusu Bölgesi Ekonomik Büyüme Ortak Bildirisi” yayımlandı.

Çin Uluslararası Kalkınma İş Birliği Ajansı Başkan Yardımcısı Zhao Fengtao verdiği demeçte, Çin'in önümüzdeki üç yıl içinde Hint Okyanusu bölgesindeki ülkeler için çeşitli alanlarda 20 bin uzman yetiştireceğini açıkladı. Zhao, ayrıca afet önleme ve azaltma, yeşil kalkınma, iklim değişikliğiyle mücadele ve deniz ile Okyanusların planlanması dahil 100 özel eğitim projesinin başlatılacağını bildirdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.