”1984-Büyük Gözaltı” 9 Ekim’de İstanbul Fişekhane’de

George Orwell’ın kült distopik romanı “1984”ten Dünya Perdecileri tarafından tiyatroya uyarlanan “1984-Büyük Gözaltı”, 9 Ekim’de İstanbul Fişekhane’de sahnelenecek.

”1984-Büyük Gözaltı” 9 Ekim’de İstanbul Fişekhane’de
Yayınlama: 02.10.2023
0
A+
A-

İngiliz yazar George Orwell'in 1949 yılında yayınlanan ve kısa sürede kült mertebesine erişmiş eseri “1984”ün tiyatro uyarlaması “1984 Büyük Gözaltı”, 9 Ekim'de İstanbul Fişekhane Ana Sahne'de seyirciyle buluşacak. Dünya Perdecileri tarafından sahnelenen oyun Biletinial'da satışa sunuldu.

Yönetmenliği Rutkay Aziz'in üstlendiği oyunda Rutkay Aziz, Taner Barlas, Ekin Aksu, Özcan Alpar, Levend Yılmaz, Ebru Saçar, Hüseyin Demir ve Hüseyin Uçurtma rolleri yer alıyor. Oyunun müzikleri ise ustaca yönetilen Cahit Berkay'ın imzasını taşıyor.

Distopya türleri bir roman olan 1984, ''Büyük Birader'', ''Düşünce Polisi'', ''101 Numaralı Oda'', 2+2=5'' gibi çeşitli terminolojileri ve kavramları günümüzün lügatine dahil etti. Romanın dünyasında üç ayrı rejim yönetilmektedir: Okyanusya, Avrasya ve Doğu Asya… Sovyetler Birliği'ni andıran Okyanusya, düşünmeden itaat eden ve Büyük Birader tek kişinin egemenliği olan halkın yaşadığı devlettir. Toplumdaki tüm insanların hareketleri devam ediyor ve izleniyor.

”1984-Büyük Gözaltı” 9 Ekim’de İstanbul Fişekhane’de

 


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.