11. Eskişehir Opera ve Bale Günleri devam ediyor

11. Eskişehir Opera ve Bale Günlerinde “Muhteşem Gatsby” Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

11. Eskişehir Opera ve Bale Günleri devam ediyor
Yayınlama: 23.05.2024
1
A+
A-

Edebiyat dünyasının en önemli yazarlarından biri olan Scott Fitzgerald’ın başyapıtı Muhteşem Gatsby’de; genç milyoner Jay Gatsby (Tugay Ak) ile unutamadığı aşkı Daisy Buchanan (Yukiko Ito) arasındaki ilişki, bir başka roman karakteri olan Nick Carrawey’in (Yusuf Ziya Büyükaslan) gözünden anlatılır.

Caz Çağı’nı bir yandan eleştirirken bir yandan da dönemin özelliklerini gözler önüne seren romanın bale uyarlaması Eskişehirli izleyicilerden tam not aldı. Opera sanatçısı Gülden Vurandemir’in “Summertime” ve “Embraceable You” yorumu beğeni topladı.

Sanatseverlerin katıldığı geceye Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Paju Belediye Başkanı Kim Kyung-Il ve beraberindeki Paju Delegasyonu katıldı. Temsil sonunda dakikalarca ayakta alkışlanan sanatçılar, çiçek takdiminden sonra sahneden ayrıldı.

Eskişehir Opera ve Bale Günlerinin son gösterisi “Aşk İksiri” 25 Mayıs’ta sanatseverlerle buluşacak.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.