1 Mayıs kutlamalarında 4 ilde 226 şahıs gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde izin verilmeyen alanlarda gösteri yapan, uyarıları dinlemeyen ve polise saldıran toplam 226 şahısın gözaltına alındığını bildirdi.

1 Mayıs kutlamalarında 4 ilde 226 şahıs gözaltına alındı
Yayınlama: 01.05.2024
0
A+
A-

İçişleri Bakanı Yerlikaya,1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Türkiye genelinde siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları tarafından 78 ilde toplam 210 etkinlik düzenlendiğini açıkladı.

Miting, yürüyüş, basın açıklaması ve çelenk koyma gibi etkinliklere yaklaşık 241 bin kişinin katıldığını belirten Bakan Yerlikaya, “İzin verilmeyen alanlarda gösteri yapan, uyarıları dinlemeyen ve polisimize saldıran İstanbul’da 217, Tunceli’de 4, Kahramanmaraş’ta 3 ve Aydın’da 2 olmak üzere toplam 226 şahıs gözaltına alındı. Olaylarda 28 güvenlik görevlimiz hafif şekilde yaralandı.” açıklamasını yaptı.

Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün huzur ve güven içinde geçmesini sağlayan Bakan Yardımcılarına, Jandarma Genel Komutanlığına, Emniyet Genel Müdürlüğüne, Sahil Güvenlik Komutanlığına, Valilere, İl Emniyet Müdürlerine, il Jandarma Komutanlarına, Kaymakamlara, İlçe Emniyet Müdürlerine, İlçe Jandarma Komutanlarına ve güvenlik güçlerine teşekkür etti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.