Zorlu: Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine zarar verilmesine asla izin verilmemelidir

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini değerlendirdi.

Zorlu: Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine zarar verilmesine asla izin verilmemelidir
Yayınlama: 19.08.2024
2
A+
A-

Zorlu, son zamanlarda Türkiye ve Azerbaycan ilişkilerine olumsuz etki edebilecek bazı değerlendirmelerin özellikle sosyal medyada varlığını sürdürdüğünü söyledi.

Türkiye’nin ilmek ilmek ördüğü ve uzun yıllara sair desteğinin asla gözardı edilemez olduğunu belirten Kürşad Zorlu şunları dile getirdi:

“Birincisi Azerbaycan’ın ve Azerbaycan ordusunun Karabağ’da haklı ve meşru bir zaferi söz konusudur. Bu zaferde Türkiye’nin ilmek ilmek ördüğü ve uzun yıllara sair desteği asla göz ardı edilemez. Çünkü iki kardeş ülke arasında bu bir tercih değil tarihi bir sorumluluktur. Karşılıklı bu desteğimiz artarak devam edecektir. İkincisi Karabağ’da süreç bütünüyle tamamlanmamıştır. Bir yandan kalan toprakların azat edilmesi devam ederken, bir yandan da inşa ve geri dönüşler için çalışmalar sürmektedir.”

Zorlu, Zengezur koridoru meselesinin hala beklediğini hatırlatarak, “Bu sebeple olası gelişmeler karşısında Azerbaycan ve Türkiye’nin tam bir motivasyon içerisinde olması gereklidir. Üçüncüsü yukarıdaki hassasiyete ilişkin olarak Azerbaycan’ın dış politikası elbette kendi egemenliğinin bir parçasıdır. Buradan yola çıkarak Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine zarar verilmesine, gölge düşürülmesine asla izin verilmemelidir. Sonuç olarak gerek Türkiye gerekse Azerbaycan’daki kardeşlerimizi bu konuda her zaman ki gibi hassas olmaya ve birlikte durmaya davet ediyorum.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.