Ziraat Yatırım: Olası yükselişler satış fırsatı olarak değerlendirilebilir

İstanbul, 19 Ağustos (Hibya) – Ziraat Yatırım, endeksteki güçsüzlük nedeniyle olası yükselişlerin satış fırsatı olarak değerlendirilebileceğini bildirdi.

Ziraat Yatırım: Olası yükselişler satış fırsatı olarak değerlendirilebilir
Yayınlama: 19.08.2024
1
A+
A-

Ziraat Yatırım’ın değerlendirmesinde endeksin, aşırı  satım bölgesine gelmiş göstergelerle önemli destek seviyelerinden tepki verme eğiliminde olsa da yükselişlerde kalıcılık sağlamakta zorlandığı belirtildi. Değerlendirmede şöyle denildi:

“Halihazırda işlem hacmi de görece düşük kalmaya devam ediyor. Endeksteki güçsüzlük nedeniyle olası yükselişler satış fırsatı olarak değerlendirilebilir. Öne çıkan direnç 10.000 bölgesinde. Diğer yandan, olası geri çekilmelerde 9.733 desteğinin kırılması durumunda yeni bir düşüş dalgası gözlenebilir. Endeksin güne alıcılı bir görüntüyle başlamasını bekliyoruz.

“Geçen hafta 200 günlük ortalamasının üzerinde bant hareketi yapan kontratta genel olarak güçsüz bir görüntü var. Yükselişlerin satış fırsatı olarak değerlendirildiği kontratta bu temanın devam edebileceğini düşünüyoruz. Öne çıkan sıralı dirençler sırasıyla 10.950 ve 11.050 civarında. Öte yandan, olası geri çekilmelerde 10.725 desteğinin kırılması durumunda yeni bir düşüş dalgasına girilebilir.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.