Ziraat Yatırım: Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu

Ziraat Yatırım, Merkez Bankası’nın dün gerçekleşen Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini beklentilerle uyumlu olarak yüzde 50 seviyesinde sabit tuttuğunu belirtti.

Ziraat Yatırım: Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu
Yayınlama: 24.07.2024
0
A+
A-

USD/TRY: Ziraat Yatırım, Merkez Bankası'nın dün gerçekleşen Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini beklentilerle uyumlu olarak yüzde 50 seviyesinde sabit tuttuğunu belirtti. Toplantı ardından yayımlanan karar metninde parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerinin de göz önünde bulundurularak politika faizinin sabit tutulmasına karar verildiği ve enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşun yinelendiği ifadesi korundu. Sıkı duruşun korunacağına yönelik sinyalle TL'de dün primlenme gözlemlendi. Dolar/TL dün yüzde 0,2 oranında gerileyerek 32,86 seviyesinden günü tamamladı. Bu sabah ise dünkü kapanış seviyesi civarında hareketlilik gözleniyor. Günün geri kalanında da bu seviye civarında sakin seyir yaşanabilir. Yurtdışında ise ABD'de dün açıklanan ikinci el konut satışları haziran ayında yüzde 5,4 gerileyerek dört aylık düşen trendini sürdürürken, ABD Başkanlık yarışında Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in anketlerde arayı kapatmaya başladığı gözlendi. Fiyatlamalar tarafında ise net bir hareketlilik yok. Dolar Endeksi (DXY) 104,4 civarında hareket ediyor. Bugünkü veri takvimine bakıldığında, ABD tarafında Yeni Konut Satışları verisi ve ekonomik faaliyetin son görünümüne ilişkin sinyal verecek olan temmuz ayı S&P Global imalat, hizmet ve bileşik PMI verileri takip edilecek. Yurtiçinde ise ajandada önemli bir veri bulunmuyor.

Ziraat Yatırım: Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu

EUR/USD: ABD tarafındaki siyasi belirsizlik ve şirket bilançolarının zayıf gelmesi pariteler üzerinde net bir etki yapmazken, dün hafif artan Dolar ile birlikte EURUSD günü yüzde 0,3 oranında düşüşle 1,0854 seviyesinden tamamladı. ECB üyesi De Guindos, faiz kararı için eylül ayı verilerini işaret ederken, ücret artışlarının ılımlı seyretmesi halinde yüzde 2'lik enflasyon hedefine ulaşabileceklerini belirtti. Bugün veri tarafında ise ABD ve Avrupa Bölgesi PMI verileri paritede hareketlilik yaratabilir. Teknik seviyelere bakıldığında paritede 50 günlük hareketli ortalamanın yakın bulunduğu 1,0810 destek olarak izlenebilir. Sonraki destek seviyesi ise 1,0775 civarında. Diğer yandan, yukarı yönlü bir harekette ise 1,0880 ve 1,0925 sıralı direnç seviyeleri olarak takip edilebilir.

Ziraat Yatırım: Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu

XAU/USD: Dün 2.388-2.412 seviyeleri arasında işlem gören Ons Altın seansı yüzde 0,5 artışla 2.410 seviyesinde tamamladı. ABD tarafında seçim belirsizliği devam ederken Trump karşısında Başkan Yardımcısı Harris'in anketlerde arayı kapattığı gözleniyor. Rakiplerin seçim serüveninde ortaya koyacağı performans değerli maden üzerinde katalizör olabilir. Bugünün ajandasında, ekonomik faaliyetin son görünümüne ilişkin sinyal verecek olan temmuz ayı S&P Global imalat, hizmet ve bileşik PMI verileri takip edilecek. Teknik olarak, 2.390 ve 2.370 seviyeleri sıralı destekler olarak öne çıkarken, yukarıda 2.425 ardından 2.445 direnç olarak takip edilebilir. 

Ziraat Yatırım: Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.