Ziraat Yatırım: JOLTS iş ilanları verileri beklentilerin üzerinde gerçekleşti

İstanbul, 31 Temmuz (Hibya) – Ziraat Yatırım, dün ABD’de açıklanan Conference Board Tüketici Güven Endeksi ve JOLTS iş ilanları verileri beklentilerin üzerinde gerçekleştiğini açıkladı.

Ziraat Yatırım: JOLTS iş ilanları verileri beklentilerin üzerinde gerçekleşti
Yayınlama: 31.07.2024
2
A+
A-

USD/TRY: Ziraat Yatırım'ın verilerine göre, dün ABD'de açıklanan Conference Board Tüketici Güven Endeksi ve JOLTS iş ilanları verileri beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Özellikle, tüketicilerin, işgücü piyasasına ilişkin nispeten olumlu görüşe sahip olsalar da, halen yüksek fiyatlar, faiz oranları ve geleceğe ilişkin belirsizlik konusunda endişelerini belirttikleri gözlenen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

''Bunun yanında tüketicilerin, geçen aya göre gelecek hakkında biraz daha az karamsar oldukları görülürken, gelecek döneme ilişkin gelir beklentilerinin kısmi iyileştiği görüldü. Diğer taraftan İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'u vurduğu ve Hamas liderini hava saldırısı sonucu öldürdüğü haberleri sonrasında jeopolitik risklerin artacağına yönelik endişeler yatırımcıları güvenli limanlara yönlendiriyor. ABD 10 yıllık tahvil getirisi 3 baz puan düşerken, altının onsu günü yükselişte. Öte yandan ABD Merkez Bankası faiz kararını bugün açıklayacak. Beklenti politika faizlerinin yüzde 5,25-yüzde 5,50 bandında bırakılması şeklinde. Piyasalar Fed'in eylül ayında faiz indirmesi ihtimalini yüzde 100'e yakın olasılıkla fiyatlarken, toplantı sonrasında konuşacak Başkan Powell'ın eylül faiz indirimi ihtimali konusunda ipucu verip vermeyeceği merak ediliyor. Ayrıca bugün ABD'de ADP Özel Sektör İstihdam verisi ile bekleyen konut satışları verileri izlenecek. Bu sabah yurtiçinde ise TÜİK tarafından dış ticaret dengesi takip edildi. Veriye göre dış ticaret dengesi haziran ayında 5,9 milyar USD açık vermiştir.(Beklenti: 6,4 milyar USD açık). Dolar/TL sabah saatlerinde 33,15 seviyesinde işlem görürken gün içerisinde bu seviyede hareketler devam edebilir.

''EUR/USD: Bugün ajandada haftanın kritik gelişmesi olarak Fed faiz kararını açıklayacak. Kararın ardından Fed Başkanı Powell'ın basın konuşması yer alacak. Piyasalarda bugün için faiz indirim beklentisi mevcut değilken, Powell'ın sunumunda para politikasına dair mesajlar vermesi bekleniyor. Son dönemki güvercin söylemlerin yinelenmesi halinde risk iştahı artabilir. Parite ise dünü yüzde 0,1 geri çekilmeyle 1,0815 seviyesinde tamamladı. Bu sabah da paritede yatay hareketler gözleniyor. ABD tarafında dün, haziran ayı JOLTS açılan iş sayısı verisi firmaların iş gücü talebinin kısmi yavaşladığına işaret etti. Ayrıca, Conference Board tüketici güveni endeksi verisi, hafif düşüş beklentilerine karşın 97,8 seviyesinden 100,3 seviyesine yükseldi. Euro Bölgesi'nde ise, Almanya ve bölgenin büyüme verileri takip edildi. Euro Bölgesine beklentilere paralel şekilde büyüme kaydedilirken, Almanya'da ise yüzde 0,1 oranında daralma kaydedildi. Ayrıca, ECB'nin para politikasına yön verecek olan verilerden Almanya'da temmuz ayına ilişkin öncü TÜFE verileri beklentilere yakın açıklandı. Teknik seviyelere baktığımızda, bu sabah 1,0816 seviyesinde güne başlayan paritede, 1,0800 -1,0735 seviyeleri destek olarak öne çıkarken, 1,0860 – 1,0925 seviyeleri direnç konumunda. 

''XAU/USD: İsrail'in, Lübnan'ın başkenti Beyrut'u vurduğu haberleri ve İran'daki gelişmelerle birlikte değerli maden alıcılı seyrediyor. Ons Altın dünkü işlem gününü yüzde 1,1 primli şekilde 2.411 seviyesinden tamamladı. Veri tarafında bugün, ABD'de Fed kararı ve sonrasında Başkan Powell'ın yapacağı konuşma piyasaların gündeminde olacak. Ek olarak, ABD'de ADP Özel Sektör İstihdam verisi ile bekleyen konut satışları verileri yayımlanacak. Teknik seviyelere bakıldığında ise, 2.440 ve 2.475 seviyeleri direnç olarak takip edilebilir. Geri çekilme halinde ise 2.385 ve 2.365 destek seviyeleri olarak izlenebilir.''


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.