Ziraat Yatırım: Dolar/TL’de 33,08 etrafında yatay hareketler devam edebilir

İstanbul, 30 Temmuz (Hibya) – Ziraat Yatırım’ın açıklamasına göre Merkez Bankası’nın politika faizini beklentilerle uyumlu olarak yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktığı toplantı özeti bugün yayımlanacak.

Ziraat Yatırım: Dolar/TL’de 33,08 etrafında yatay hareketler devam edebilir
Yayınlama: 30.07.2024
0
A+
A-

Ziraat Yatırım'ın analizleri şu şekilde:

“USD/TRY: 

Merkez Bankası'nın politika faizini beklentilerle uyumlu olarak yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktığı toplantı özeti bugün yayımlanacak. Son dönemde yurtiçinde açıklanan veriler ekonomide dengelenmenin biraz daha arttığına işaret ederken, bu sabah açıklanan ekonomik güven endeksi temmuz ayında yüzde 1,5 oranında azalarak 94,4 değerini aldı. ABD'de gelecek faiz indirimlerinin zamanlaması açısından takip edilecek olan yarınki Fed toplantısı öncesinde piyasa katılımcılarının temkinli hareketleri ön plana çıkıyor. Dün yüzde 0,2 oranında yükselen Dolar endeksi (DXY) bu sabah da hafif artıda. Yurtdışında bugün Avrupa Bölgesinde büyüme verisi öne çıkarken, ABD'de haziran ayı JOLTS iş ilanları ve temmuz ayı Conference Board Tüketici Güven Endeksi yayımlanacak. Ek olarak, ABD'de önemli şirketlerin finansalları risk iştahı üzerinde paritelerde oynaklık yaratabilir. Önemli bir hareketliliğin olmadığı Dolar/TL'de ise dünkü kapanış seviyesi olan 33,08 etrafında yatay hareketler devam edebilir.

Ziraat Yatırım: Dolar/TL’de 33,08 etrafında yatay hareketler devam edebilir

EUR/USD: 

Ana öneme sahip veriler açısından sakin geçen haftada piyasaların odağında yarın yapılacak olan Fed toplantısı olacak. Faiz kararında bir sürpriz beklenmese de toplantı sonrasında Powell'ın açıklamalarında faiz patikasına dair ipuçları aranacak. Dünkü işlem gününü yüzde 0,3 kayıpla 1,0821 seviyesinden tamamlayan paritede, Dolar'a olan talebin artışı baskı unsuru olmaya devam ediyor. Bugünün veri takviminde, Avrupa Bölgesi'nde büyüme verisi öne çıkarken, ABD'de haziran ayı JOLTS iş ilanları ve temmuz ayı Conference Board Tüketici Güven Endeksi yayımlanacak. Teknik seviyelerde ise 50 günlük hareketli ortalamasından destek bulan EURUSD'de bu desteğin kırılması halinde 1,0770 seviyesi destek olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü bir harekette ise 20 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 1,0855 seviyesi sonrasında 1,0880 sıralı dirençler olarak izlenebilir.

Ziraat Yatırım: Dolar/TL’de 33,08 etrafında yatay hareketler devam edebilir

XAU/USD: 

Önemli gelişmelerin beklendiği ortamda Ons Altın dün yatay bir görüntüyle 2.384 seviyesinde tamamladı. Bugün açıklanacak olan ABD'de haziran ayı JOLTS iş ilanları ve temmuz ayı Conference Board Tüketici Güven Endeksi verileri değerli madeni kısmen etkileyebilecekse de yarın duyurulacak Fed faiz kararı haftanın kritik gelişmesi olarak öne çıkıyor. Bu kapsamda, Fed öncesi değerli madende 2.370 – 2.405 aralığında bant hareketi görülebilir. Söz konusu seviyelerin dışında ise aşağıda 2.357, yukarıda 2.420 direnci takip edilebilir.”

Ziraat Yatırım: Dolar/TL’de 33,08 etrafında yatay hareketler devam edebilir


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.