Ziraat Yatırım: 10.625 desteğinin altında düşüş belirginlik kazanabilir

İstanbul, 30 Temmuz (Hibya) – Ziraat Yatırım, BIST 100 için : Yaşanan düşüşlerin ardından orta vadeli yükselen trend çizgisine kadar gerileyen endekste göstergelerdeki zayıf görüntüyle dünkü kapanış seviyesine yakın bulunan bu trend çizgisinin altına sarkma yaşanabileceğini açıkladı.

Ziraat Yatırım: 10.625 desteğinin altında düşüş belirginlik kazanabilir
Yayınlama: 30.07.2024
0
A+
A-

Ziraat Yatırım, BIST – 100 ve VIOP için gerçekleştirdiği analizlerde şu değerlendirmeyi yaptı:

“BIST-100

Yaşanan düşüşlerin ardından orta vadeli yükselen trend çizgisine kadar gerileyen endekste göstergelerdeki zayıf görüntüyle dünkü kapanış seviyesine yakın bulunan bu trend çizgisinin altına sarkma yaşanabilir. Olası düşüşlerde daha önce destek olarak çalışan ve halihazırda 10.625 civarında bulunan 55 günlük ortalama hedef olabilir. Diğer taraftan, aşırı satım bölgesindeki kısa vadeli göstergelere bağlı olarak buradan tepki görülebilir. Olası geri çekilmelerde buradan anlamlı tepki gözlenmesi durumunda endeks trend çizgisinin tekrar üzerine çıkmak isteyebilir. Yakın direnç ise 10.816 civarında. Öte yandan, 10.625 desteğinin altında düşüş belirginlik kazanabilir.

VIOP – 30 Ağustos Kontratı

Düşüşünü sürdüren kontratta göstergelerdeki zayıflık da belirginleşiyor. Bu kapsamda, 11.913 bölgesindeki yatay destek bölgesine kadar düşüş devam edebilir. Diğer yandan, aşırı satım bölgesindeki kısa vadeli göstergelere bağlı olarak bu seviyeden tepki gelebilir. Aksi durumda düşüş ivme kazanabilir. Kontratta 12.165 ara direnci aşılmadıkça gün içerisinden satış baskısı devam edebilir.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.