ZEYGEM’in İstanbul Gezileri başlıyor

Zeytinburnu Belediyesi Gençlik Merkezi (ZEYGEM)’nin ilçede yaşayan ve eğitim gören gençler için İstanbul’un tarihi ve kültürel hazinelerinin tanıtıldığı İstanbul Gezileri yeniden başlıyor.

ZEYGEM’in İstanbul Gezileri başlıyor
Yayınlama: 26.09.2024
0
A+
A-

İstanbul’un kültür hazinesi niteliğindeki mekanlarını iki haftada bir düzenlenen “İstanbul Gezileri”nde gençlere tanıtma fırsatını sunan Zeytinburnu Belediyesi Gençlik Merkezi (ZEYGEM) gezi turları yeniden başlıyor.

Zeytinburnu Belediyesi Gençlik Merkezi’nin (ZEYGEM) düzenlediği keşif gezilerinde yüzlerce genç, İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarını uzman rehberler eşliğinde tanıma fırsatını elde ediyor. İstanbul Gezileri programının 05 Ekim Cumartesi günü Eyüp Sultan Bölgesi (Erkek öğrenciler) gezisiyle başlıyor.

Mayıs ayına kadar devam edecek ve 14 farklı tur programından oluşan İstanbul Gezileri’nde; Eyüp Sultan Bölgesi, Topkapı Sarayı & Ayasofya Camii, Evliya Çelebi’nin İstanbul’u Gezisi, Mimar Sinan’ın İstanbul’u Gezisi, Fener-Balat Ayvansaray Gezisi, Fatih & Zeyrek Gezisi, Dolmabahçe Sarayı & Beşiktaş Gezisi, Harbiye & Nişantaşı & Maçka Bölgesi Gezisi, Maslak Kasrı & Yıldız Bölgesi Gezisi, Divanyolu & Sultanahmet Bölgesi, Karaköy & Galata Gezisi, Taksim Gezisi, Harem Gezisi, Kuzguncuk & Beylerbeyi Gezisi, tarihi ve kültürel zenginlikleri konusunda uzman rehber tarihçi-yazar İbrahim Akkurt ve eğitmenler tarafından gençlere aktarılacak.

ZEYGEM tarafından organize edilen İstanbul Gezileri’ne 14 -25 yaş aralığındaki Zeytinburnu’nda okuyan ve ikamet eden tüm gençler ücretsiz olarak katılabiliyor. Geziye katılmak isteyen gençlerin www.zeygem.org.tr üzerinden başvurması yeterli oluyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.