Zeybek ve İmamoğlu, Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere’yi ziyaret etti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Encümen Toplantısı’na başkanlık etmek üzere, 6 Şubat 2023 depremlerinde büyük yıkıma uğrayan Adıyaman’a geldi.

Zeybek ve İmamoğlu, Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere’yi ziyaret etti
Yayınlama: 28.08.2024
4
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabah saatlerinde, 6 Şubat 2023 depremlerinde büyük yıkıma uğrayan Adıyaman’a geldi.

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ve kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından havaalanında karşılanan Zeybek ve İmamoğlu, ilk olarak Deprem Şehitliği’ni ziyaret etti. Depremde yaşamını yitiren vatandaşlar için dua eden heyet, mezarlara karanfil bıraktı.

Zeybek, İmamoğlu, CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba ve TBB Encümeni’nde görevli büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları, mezarlık ziyaretinin ardından Adıyaman Valiliği binası içerisinde tahsis edilen geçici Adıyaman Belediyesi’ne geçti.

Başkan Tutdere tarafından makam odasında ağırlanan İmamoğlu, ziyaret sonrası şunları söyledi:

“Gölcük'ten daha acı bir insan kaybıyla yaşadığımız depremi yaşamak utanç vericidir. Bütün bu sürecin sorumluluğunu, elbette ki yöneticilerin önde duran sorumluluklarını bütünüyle ele alarak, konuşarak, yeni neslin depremle bu şekilde yüzleşmemesini sağlamak adına adımlar atmalıyız. Bu bilinçle bugün buradayız ve konuşacağımız her kelime, her cümle bu bilinçle kurulacaktır. Adıyaman'da gerçekten değerli bir başarı elde ederek büyük bir sorumluluğu üstlenmiş olan Abdurrahman Tutdere nezdinde, bu bölgede görev yapan bütün belediye başkanlarının, bu dönemde verecekleri hizmetin bir kutsal hizmet olduğunu, bu dönemde ortaya koyacakları performansın tarih boyunca unutulmayacağını kendilerine hatırlatmak isterim. Çünkü, hepimizden çok daha önde, çok daha kutsal bir görevin içerisinde olacaklar. Bir seferberlik duygusuyla çalışıyorlar ve çalışacaklar.”

Zeybek, İmamoğlu ve beraberlerindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Tutdere, “6 Şubat'ı yaşamış, büyük bir yıkım yaşamış şehre, böyle kıymetli bir heyetin ziyarette bulunması, acılarımızı paylaşması, kentimiz için önemli. Bizim belediye binamız yıkıldı. Valiliğimizin bize tahsis ettiği iki katta hizmet vermeye çalışıyoruz. İnşallah yarın hizmet binamızın temelini de atacağız. Burada gerçekten şu anda seferberlik hali var. Büyük bir savaş halindeyiz. Depremle savaşıyoruz. Yaraları sarmak için mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizde sizin desteğinizin yanımızda olması, bize büyük güç verdi” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.