Zelenskiy Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı’nı görevden aldı

Stockholm, 31 Ağustos (Hibya) – Volodymyr Zelenskiy, yeni teslim edilen bir F-16 jetinin bu hafta başında düşerek pilotun ölümüne neden olduğunun ortaya çıkmasından bir gün sonra Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı’nı görevden aldı.

Zelenskiy Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı’nı görevden aldı
Yayınlama: 31.08.2024
2
A+
A-

Zelenskiy Cuma günü akşam saatlerinde yaptığı video konuşmasında Mykola Oleshchuk'un görevden alınmasına ilişkin bir neden belirtmeden “Hava kuvvetleri komutanını değiştirmeye karar verdim… Tüm askeri pilotlarımıza sonsuza kadar minnettarım” dedi.

Ancak Zelenskiy, ülkeyi savunanların hayatlarını “koruma” ihtiyacından söz etti ve görevden almanın muhtemelen Yarbay Oleksiy Mes'in öldüğü F-16 kazasıyla ilgili olduğunu öne sürdü.

Bir dizi Avrupa ülkesi tarafından bağışlanan F-16'ların gelişi, pilotların ve yer personelinin uçakları kullanabilmeleri için gereken uzun eğitim programı nedeniyle gecikti.

Kaza, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki kilit şehir Pokrovsk'a doğru hızlı ilerleyişini sürdürdüğü ve Rus Kursk bölgesine yönelik saldırıları devam ederken Ukrayna askeri yönetiminin ve Zelenskiy'nin kamuoyunda eleştirilmesine yol açtığı bir haftada istenmeyen bir haber oldu.

Rus güçleri aylardır, savaş öncesi nüfusu yaklaşık 60 bin olan ve stratejik açıdan önemli bir maden kenti olan Pokrovsk'u ele geçirmeye çalışıyordu ancak ilerleyişleri son haftalarda büyük bir ivme kazandı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı'na yakın bir grup olan ve cephe hattındaki faaliyetleri takip eden Deep State, Cuma günü Rus güçlerinin, yerel yetkililerin toplu tahliye emri verdiği Pokrovsk'un dış mahallelerine 10 km'den (6 mil) daha az bir mesafede olduğunu bildirdi.

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.