Zelenski: Ukrayna için ortaklarımızla çalışmaya devam ediyoruz

Kiev, 14 Ağustos (Hibya) – Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Kursk bölgesindeki askeri eylemleri destekleme konusunda başbakan, başbakan yardımcısı, içişleri bakanı ve Verkhovna Rada Ombudsmanı gibi hükümet yetkilileriyle toplantı düzenledi.

Zelenski: Ukrayna için ortaklarımızla çalışmaya devam ediyoruz
Yayınlama: 14.08.2024
3
A+
A-

Zelenski,  Ukrayna'nın kurallara uygun bir şekilde savaşması ve bu bölgede insani ihtiyaçların karşılanmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Ukrayna Güvenlik Servisi'nin başkanından aldığı raporun olumlu yönde olduğunu söyleyen Zelenski, “Tüm SBU savaşçılarımıza, Ukrayna Savunma Kuvvetleri savaşçılarına, Ana İstihbarat Dairesi (HUR) ve tüm ilgili yapılarımıza teşekkür etmek istiyorum. Rus hava üsslerine yönelik hassas, zamanında ve etkili saldırılar için teşekkür ederim.” dedi.

Volodimir Zelenski, Ukrayna dronlarının ihtiyaç duyulduğu şekilde çalıştığını bildirdi. ancak Zelenski dronların tek başına başaramayacağı bazı şeylerin olduğunu dile getirdi. Zelenski açıklamasını şöyle tamamladı:

“Diğer silah sistemlerine, füze sistemlerine, ihtiyacımız var. Ukrayna için uzun menzilli çözümler sağlamak üzere ortaklarımızla çalışmaya devam ediyoruz çünkü bunlar zaferimiz için hayati öneme sahip ileriye dönük kararlardır. Bu yapılmalıdır. Ortaklarımızın kararları ne kadar cesur olursa, Putin'in yapabileceği şeyler o kadar azalır.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.