Zelenski: Rusya, Ukrayna’ya 35 füze ve 23 İHA fırlattı

Kiev, 2 Eylül (Hibya) – Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın Ukrayna’ya gece boyunca balistik füzeler de dahil olmak üzere toplan 35 füze ve 23 İHA fırlattığını açıkladı.

Zelenski: Rusya, Ukrayna’ya 35 füze ve 23 İHA fırlattı
Yayınlama: 02.09.2024
1
A+
A-

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya’nın manevi veya insani değerlere ve hiçbir dine veya inanca saygısının olmadığını dile getirerek, “Ukrayna halkına karşı yıkım kampanyalarına devam ediyorlar.” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya gece boyunca balistik füzeler de dahil olmak üzere toplan 35 füze ve 23 İHA fırlattığını belirten Zelenski, şunları ifade etti:

“Dünya, Rusya'nın savaşının sadece Ukrayna'ya karşı olmadığını, aynı zamanda insanlığa, onuruna ve insan hayatına karşı olduğunu görmeli. Bu tür barbarca eylemlerin modern dünyamızda yeri yoktur. Bunlar güçlü bir şekilde kınanmalı ve uluslararası toplum tarafından sert bir eylemle karşılanmalıdır.”

Zelenski, “Hepimiz Rus saldırganlığına karşı birlikte durmalı ve Barış Formülü ve BM Şartı temelinde adil bir barışın yeniden sağlanmasını talep etmeliyiz.” diye konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.