Zelenski, ABD ve İngiltere Dışişleri Bakanları ile bir araya geldi

Kiev, 11 Eylül (Hibya) – Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ile görüşme gerçekleştirdi.

Zelenski, ABD ve İngiltere Dışişleri Bakanları ile bir araya geldi
Yayınlama: 11.09.2024
0
A+
A-

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ile tüm temel konuları ele aldıkları kapsamlı ve uzun bir görüşme gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Ukrayna'nın argümanlarının duyulmasının önemli olduğunu belirten Zelenski, “Bunlara uzun menzilli silahlar, ön cephedeki muharebe tugaylarının tedariki ve adil bir barışa ulaşmak için genel strateji dahildir. İkinci Barış Zirvesi'ne hazırlanmaya ve Zirve'yi etkili kılacak gerekli adımlara özel önem verildi.” dedi.

Zelenski, bağımsızlıklarına, Ukrayna'nın savunmasına ve halklarının can güvenliğine verilen sarsılmaz destekten dolayı minnettar olduğunu ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha ile yapıcı bir görüşme yaptıklarını söyledi.

ABD ve İngiltere'nin Ukrayna'nın Rusya'nın saldırganlığına karşı savunmasına verdiği desteğin kesin olduğuna dikkati çeken Blinken, “Önümüzdeki günlerde Ukrayna'nın egemenliğini korumak ve toparlanmasını desteklemek için yakın iş birliği yapmayı dört gözle bekliyoruz.” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.