Zafer Partisi Milli Güvenlik toplantısı yapıldı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ başkanlığında, Türkiye ve bölgesel güvenlik konuları üzerine güvenlik uzmanları ile toplantı gerçekleştirildi.

Zafer Partisi Milli Güvenlik toplantısı yapıldı
Yayınlama: 05.06.2024
4
A+
A-

Toplantıda, ilk olarak küresel jeopolitik askeri ağırlığın “Asya-Pasifik” bölgesinde olmaya devam ettiği, Çin devletinin ticari kapasitesine ilave olarak askeri gücünü ve özellikle donanmasını geliştirmeyi sürdürdüğü ele alınırken ikinci olarak, 6-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri de gündeme alınmış ve radikal, ırkçı gruplara ait parlamenter sayısının artması ihtimaline yönelik kaygılar dile getirildi.

Toplantıda sonraki gündem maddesi ise, Suriye kuzeyinde, 11 Haziran 2024’de, PKK/PYD terör örgütü kontrolündeki bölgede yapılacağı ilan edilen yerel seçim oldu.

Zafer Partisi'nden yapılan açıklamada, bu seçim girişiminin, Suriye kuzeyinde yuvalanmış PKK/PYD terör örgütünün siyasi meşruiyet arayışı olarak görüldüğü belirtilirken “PKK/PYD terör örgütünün, uzun süredir ABD’den aldığı yüklü askeri yardım ile bölgede varlık oluşturmaya çalıştığı ve şimdi bir aşama ileri geçerek, bu yapıyı tahkim etmeye çalıştığı izlenmektedir. Bu gayretlerin nihai amacının, bu bölgede Akdeniz erişimli bir terör koridor devleti oluşturmak olduğu kamuoyunun malumudur. Merkezi hükümet kontrolü dışında yapılacak bu seçim girişimi, Suriye devletinin fiilen bölünmesi amacına yöneliktir. Bu bakımdan, Kasım 1992’deki Irak kuzeyi yerel seçimlerine atıf yapmaya çalışanlara, yerel seçimlerden sonra bölgede kurulan yerel parlamento sürecini dikkatle incelemelerini öneririz.” ifadelerine yer verildi.

Türk Dışişleri Bakanlığının bu konudaki sessizliğini kuşku ve endişeyle karşıladıklarının ifade edildiği açıklamada “Zafer Partisi olarak; Türkiye’nin artık bir gün bile geçirmeden, Suriye devleti ile resmi diplomatik temas sağlaması ve bölgedeki terör örgütüne karşı bir “Ortak Eylem Planı” belirlemesi, hayati öneme haizdir. İfade etmek isteriz ki; 25 Eylül 2017 Kuzey Irak Referandumu ve sonrasında ortaklaşa alınan askeri tedbirler, bölgede aklıyla değil hayal gücüyle hareket etmek niyetinde olanlara bir uyarı ve ders niteliğindedir.” denildi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.