Yurdunuseven: Günümüzde doğru, tarafsız ve ilkeli haberciliğe daha da ihtiyaç var

Afyonkarahisar, 24 Temmuz (Hibya) – AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, basında ssansürün kaldırılışının yıl dönümü ve 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yurdunuseven: Günümüzde doğru, tarafsız ve ilkeli haberciliğe daha da ihtiyaç var
Yayınlama: 24.07.2024
2
A+
A-

Yurdunuseven; doğru, tarafsız, ilkeli haber ve haber alma özgürlüğünün önemine dikkat çekerek tüm basın mensuplarının basın bayramını kutladı.

2002'den günümüze kadar Türkiye'de basın özgürlüğüne her zaman önem verdiklerini ve haber alma, ifade özgürlüğü konularında önemli reformlar gerçekleştirdiklerini belirten Yurdunuseven, “Basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti, demokrasinin ayrılmaz unsurlarıdır. Gelişmiş demokrasilerde önemli bir kamusal güç olarak  kabul edilen basın, toplumun geniş kesimlerini etkileyebilmekte ve yönlendirebilmektedir. Ülkemizde bulunan basın kuruluşlarının, mesleğinin gerektirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmeden, tarafsız, özgür, objektif bir şekilde görevlerini yerine getirirken, ülke menfaatlerini, kamu düzenini, toplumsal dinamikleri ve sorumlu bir yayıncılık üstlenmeleri de kuşkusuz büyük bir önem taşımaktadır. Ülkemizin insan hakları alanında gerçekleştirdiği büyük reformlara ek olarak, haber alma ve ifade özgürlüğü alanında da çok önemli değişiklikler ve ilerlemeler sağladık” dedi.

Günümüzde sosyal medyanın toplumun her alanında yaygın bir şekilde kullanılması ile gazetecilerin doğru habere güvenilir kaynaklardan ulaşması nedeniyle basının ve basın emekçilerine olan ihtiyacın dahada arttığını kaydeden Yurdunuseven, “Haberin kamuoyuna ulaşması kadar güvenilirliği ve doğru bilgiler içermeside de bir o kadar önemlidir. Sosyal medya mecralarından yayılan haber ve bilgilerin kaynağının doğruluğu basın mensuplarının tasdik etmesiyle mümkündür. Bu anlamda günümüzde basın mensuplarına olan ihtiyaç dahada artmıştır. Bu anlamda gece gündüz demeden her koşulda ve şartta toplumun haber alma özgürlüğünü sağlayan tüm gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramını tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.