Yunanistan’ın turistik limanı yüz binlerce ölü balıkla doldu

Atina, 29 Ağustos (Hibya) – Yunanistan’ın turistik limanı Volos yüz binlerce ölü balıkla doldu.

Yunanistan’ın turistik limanı yüz binlerce ölü balıkla doldu
Yayınlama: 29.08.2024
1
A+
A-

Volos'taki yetkililer etkilenen alanın kilometrelerce genişlediğini ve diğer türler için çevresel felakete neden olabileceğini söylüyor.

Yunan yetkililer, geçen yılki sel felaketi sırasında normal tatlı su habitatlarından uzaklaştıktan sonra bu hafta Volos kentinin merkezindeki bir turistik limanı dolduran yüz binlerce ölü balığı toplamaya başladı.

Çarşamba günü trol tekneleri ağları sürükleyerek balıkları topladı ve daha sonra kamyonların arkasına boşalttı. Yetkililer son 24 saat içinde 40 tondan fazla balık toplandığını açıkladı.

Volos Belediye Başkanı Achilleas Beos kokunun dayanılmaz olduğunu söyledi. Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında hükümeti, sorun kendi şehrine ulaşmadan önce ilgilenmemekle suçladı. Çürüyen balıkların bölgedeki diğer türler için çevresel bir felaket yaratabileceğini söyledi.

Uzmanlar, sorunun geçen yıl kuzeydeki Teselya ovasının sular altında bırakan tarihi sellerden kaynaklandığını söyledi. Seller, 1962 yılında sıtmayla mücadele amacıyla kurutulan yakındaki bir gölü yeniden doldurarak normal boyutunun üç katına çıkardı.

O zamandan bu yana göl suları büyük ölçüde çekildi ve tatlı su balıklarını Pagasetik Körfezi ve Ege Denizi'ne dökülen Volos limanına doğru zorladı.

Uzmanlar, Volos'a giden nehrin ağzına bir ağ yerleştirilmediğini söyledi. Balıklar denizle buluştuğunda, tuzlu su muhtemelen onları öldürdü.

Belediye Başkanı Beos, hükümet hizmetlerine atıfta bulunarak, “Koruyucu bir ağ koymak gibi bariz bir şeyi yapmadılar,” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.