Yunan adasında yattan atılan havai fişekler ormanı yaktı, 13 kişi tutuklandı

Stockholm, 23 Haziran (Hibya) – Yattan atılan havai fişeklerin Yunan adası Hydra’da orman yangını çıkarmasının ardından 13 kişi tutuklandı.

Yunan adasında yattan atılan havai fişekler ormanı yaktı, 13 kişi tutuklandı
Yayınlama: 23.06.2024
1
A+
A-

Yunan yetkililer, bir yattan atılan havai fişeklerin Atina yakınlarındaki bir adada orman yangını çıkarmasının ardından Cumartesi günü 13 kişiyi tutuklarken, ülke ölümcül yaz yangınlarının yaşandığı yeni bir sezonla karşı karşıya.

Hydra adasının belediye başkanı yangının Cuma günü geç saatlerde başlamasının ardından “öfkesini” dile getirdi ve sorumlulara karşı yasal işlem başlatma sözü verdi.

Yunanistan'da bu hafta çıkan düzinelerce orman yangınında en az bir kişi hayatını kaybetti.

Hydra'nın yangın söndürme ekibi Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, son yangının “bir tekneden atılan havai fişeklerden kaynaklandığını ve adadaki tek çam ormanını, ulaşılması zor ve yolu olmayan bir yerde yaktığını” söyledi.

İtfaiyeden yapılan açıklamada, havai fişek olayına karışmakla suçlanan on üç kişinin itfaiye soruşturmasının ardından tutuklandığı ve Pazar günü savcı karşısına çıkarılacakları belirtildi.

Şüpheliler hakkında herhangi bir ayrıntı verilmedi. Yunanistan'da kundakçılığa verilen cezalar sertleştirildi ve failler 20 yıla kadar hapis ve 200 bin Euro'ya kadar para cezasıyla karşı karşıya.

Hydra Belediye Başkanı Giorgos Koukoudakis, ERT kamu yayın kuruluşuna verdiği demeçte, havai fişeklerin arkasındaki “sorumsuz” kişilere karşı yasal işlem yapılması çağrısında bulunmanın yanı sıra, yetkililerin daha fazla yangın önleyici bölge ve ormanlardan geçen yollar oluşturması gerektiğini söyledi.
 

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.