Yumaklı: Vatandaşımızın güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için her şeyi yapıyoruz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ankara’da düzenlenen Dünya Gıda Güvenilirliği Günü Programı’nda konuştu. Yumaklı, “Vatandaşımızın hakkı olan güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için her şeyi yapıyoruz, yapacağız.” dedi.

Yumaklı: Vatandaşımızın güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için her şeyi yapıyoruz
Yayınlama: 07.06.2024
3
A+
A-

Bakan Yumaklı’nın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Gıda katkı maddelerinin bazılarını yasakladık. Son dönemde onları çağrıştıran farklı metotlarla bu yasağımızı delmeye çalıştıklarını da görüyoruz ve onları da çok yakından takip ediyoruz. Her vatandaşımızın hakkı olan güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için her şeyi yapıyoruz, yapacağız.

İlk kez arı ürünlerine ilişkin bir tebliğ yayımladı, ki bu konuda da son derece büyük bir açık vardı. İhracattan geri dönen taze meyve ve sebzelerin kontrollerini ülkemizde giriş noktasında yapmaya başladık. Daha önce ülkemizin içerisinde millileştirilmeden belki farklı yere alınması söz konusu oluyordu. Ama orada da bazı istemediğimiz hususları gördük ve artık ülkeye girişte mutlaka yapılacak ve gereği de yerine getirilmiş olacak.

Buradan özellikle kıymetli üreticilerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. Büyün bakanlık teşkilatımız sizlere hizmet vermek için hazır. Lütfen bizlerin danışmanlığına başvurun. Bakanlığın, sizlerin bakanlığı olduğunu hiçbir şekilde unutmayın. Bu şekilde kaynak kaybı yerine hem ülkemizin girişimcisi, üreticisi kazansın hem de ülke kazansın.

Hayvansal üretimle alakalı şap aşısı gerçekten büyük derdimiz. Bunu aza indirmek ve bir süre sonra da tamamıyla yok etmek adına aşılamayı üçe çıkardık. Bütün bu sonuçlarla özellikle şap aşısının üçe çıkarılması ve alınan diğer tedbirlerle beraber görülme oranı yüzde 53 azalmış oldu.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.