Yılmaz: Yerli ve milli savunma sanayinde devrim niteliğinde bir dönüşüm yaşadık

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yerli ve milli savunma sanayiinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde son 20 yılda devrim niteliğinde bir dönüşüm yaşadıklarını bildirdi.

Yılmaz: Yerli ve milli savunma sanayinde devrim niteliğinde bir dönüşüm yaşadık
Yayınlama: 06.08.2024
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yerli ve milli savunma sanayiinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde son 20 yılda devrim niteliğinde bir dönüşüm yaşadıklarını belirterek, “Şimdi daha ileri hedefler ile yolumuza devam ediyoruz.” dedi.

Savunma Sanayi İcra Komitesi’nin birçok kritik projenin yanı sıra ‘katmanlı hava savunma sistemleri ile tüm algılayıcı ve silahların bir ağ yapısı altında birbirleriyle entegre çalışması, ortak hava resminin oluşturulması, gerçek zamanlı olarak harekat merkezlerine ulaştırılması ve yapay zeka destekli olarak karar vericilere sunulmasını temin eden yerli ve milli olarak geliştirilmekte olan Çelik Kubbe Projesi’ni görüşerek karara bağladığını söyleyen Yılmaz, açıklamasına şöyle devam etti:

“Alınan bu tarihi kararın hayırlı olmasını diliyorum. Bir taraftan bölgesel ve küresel düzeyde istikrar ve barış için diplomasinin tüm imkanlarını kullanırken, diğer yandan ülkemizi her türlü tehdit karşısında çok daha güçlü bir konuma taşımaya kararlıyız. Savunma sanayi güvenliğimizin yanı sıra ithalatımızı azaltmakta, katma değeri yüksek üretim ve ihracat hedeflerimize de hizmet etmektedir. Geçen yıl 5,5 milyar doları bulan ihracatta bu yıl hedefimiz 7 milyar dolar.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.