Yılmaz: Önümüzdeki dönemde de temel amacımız enflasyonu düşürmek olacaktır

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gelecek dönemde de temel amacın enflasyonu düşürme, istikrar içinde büyüme, sosyal refahı kalıcı olarak artırma olacağını belirtti.

Yılmaz: Önümüzdeki dönemde de temel amacımız enflasyonu düşürmek olacaktır
Yayınlama: 20.08.2024
3
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, eylül ayında açıklanacak 2025-2027 dönemini içeren Orta Vadeli Program (OVP) hazırlıklarına devam ettiklerini belirtti.

Bu kapsamda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde; TOBB Yönetim Kurulu Üyelerinin hem güncellenecek OVP, hem de reel sektörü ilgilendiren farklı hususlara ilişkin tespit, görüş ve önerilere ilişkin görüşme gerçekleştiren Yılmaz, “Dünyada ve bölgemizde ekonomik ve jeopolitik bakımdan zorlu bir dönemden geçerken; siyasi istikrar ve güven ortamında, istişarelere dayalı öngörülebilir politikalar ile güçlü bir şekilde geleceğimizi inşa ediyoruz. Bu süreçte iş dünyamızın tecrübe birikimine ve dinamizmine güveniyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, gelecek dönemde de temel amacın enflasyonu düşürme, istikrar içinde büyüme, sosyal refahı kalıcı olarak artırma olacağını ifade ederek “Bu kapsamda, geçtiğimiz yıl yayınladığımız OVP’nin ana çerçevesini koruyarak; yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı desteklemeyi sürdüreceğiz. Ayrıca, tarihimizin en büyük deprem afetinin yaralarını sarmaya ve ülkemizi geleceğe çok daha dirençli hazırlamaya dönük çalışmalarımıza devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.