Yılmaz: Olimpiyat oyunlarına 48 erkek, 54 kadın sporcu ile 18 branşta katılıyoruz

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Paris 2024 Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edecek sporcuların İstanbul’da düzenlenen uğurlama töreninde konuştu.

Yılmaz: Olimpiyat oyunlarına 48 erkek, 54 kadın sporcu ile 18 branşta katılıyoruz
Yayınlama: 23.07.2024
3
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz uğurlama töreninde açıklama yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, olimpiyatlara iyi hazırlandıklarını vurgulayarak, ‘’Federasyonlarımıza, teknik heyetlerimize, antrenörlerimize, fizyoterapistlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu bir heyecan. Olimpiyat 4 yılda bir yapılan uluslararası bir organizasyon. Olimpiyat şampiyonlarının ülke içerisinde çok önemli yerleri vardır. Bunlar daha başlangıç. Spor altyapısıyla güçlü bir Türkiye geliyor. Biz bu ülkeye güveniyoruz.’’ dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak spora yatırım yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Bakan Bak, ‘’Yetenek taramasına devam ediyoruz. Yüzme havuzlarına yüzme bilmeyen kalmasın projesiyle yaklaşık 10 milyon gencimize yüzme öğrettik. Müthiş bir spor devrimi var Türkiye’de. Paris’te yine zirveyi zorlayacağımıza inanıyoruz.’’ diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

‘’Ülkemizi Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunlarında temsil edecek sporcularımızı uğurlamak üzere ortak olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Son yıllarda ülkemiz spor alanında büyük başarılara imza atmıştır. 102 sporcumuzdan oluşan olimpiyat kafilemizde geçmişten bu yana nice başarıyı tatmış milletimizin göğsünü kabartmıştı. Türkiye Cumhuriyeti’nin olimpiyat oyunlarındaki 100. yılında her birinizin üstün gayret göstereceğine yürekten inanıyorum.

Doğu Batı ayırt etmeksizin 81 vilayetimizde farklı spor dallarına ve sporcularımıza özel tasarlanmış 4 bin 547 modern spor tesisimiz var. 2022 yılında 278 bin olan lisanlı sporcu sayımızın 2024'te 16 milyona ulaşması ki bu rakam bazı ülkelerin nüfusundan fazla. Bu rakam spora ve sporcuya verdiğimiz değerin göstergelerindendir. Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarında 48 erkek, 54 kadın sporcu ile 18 branşta katılıyoruz. Kadın boks ve kadın güreş milli takımlarımızın en fazla sporcu ile katıldığı olimpiyat bu olimpiyat olacak. Kürek branşına ise, ilk kez kadın bir sporcumuzla katılıyoruz. Artistik jimnastik erkek milli takımımız tarihimizde bir ilki başararak takım olarak bir olimpiyat kotası almayı başardı.

Modern pentatlonda Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarına gitmeyi hak kazanan ilk erkek sporcumuz ile yarışacağız. Güreşten boksa, judodan küreğe, jimnastikten extreme kadar bizlere ilkleri yaşatacak sporcularımıza güvenimiz tam. Sizlerin podyuma çıkıp İstiklal Marşımızı olimpiyatlarda dinletmeniz ve ay yıldızlı bayrağımızı en üstte göndere çekmeniz için dualarımızla yanınızda olacağız. Team Türkiye yolunuz açık olsun.’’


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.