Yılmaz: Okulda Bağımlılığa Müdahale Programı ilk kez uygulanmaya başlanacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kumar, internet, akıllı telefon ve oyun bağımlılığına karşı Okulda Bağımlılığa Müdahale Programı’nın (OBM) ilk kez uygulanmaya başlayacağını açıkladı.

Yılmaz: Okulda Bağımlılığa Müdahale Programı ilk kez uygulanmaya başlanacak
Yayınlama: 10.09.2024
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu’nu ilgili bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşlardan ilgili bürokratların katılımıyla gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Türkiye’de zararlı alışkanlıklara karşı yürütülen çalışmalar ve bu alışkanlıklarla mücadelede gelinen son noktayı ele aldıkları toplantıda bugüne kadar atılan adımların yanı sıra ‘2024-2028 Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı’nı gündemlerine aldıklarını belirten Yılmaz, çok boyutlu bir mesele olan bağımlılıkla mücadelede 2024-2028 yılları için hazırlanmış Tütün, Uyuşturucu ve Davranışsal Bağımlılıklar ile Mücadele Eylem Planlarını detaylı bir şekilde değerlendirerek, ilgili kurumların tamamının faaliyet alanlarına ilişkin önemli sorumlulukları güncellediklerine değindi.

Yılmaz, gelecek süreçte Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumu’nun alt faaliyet sayıları önceki eylem planına göre artış göstermiş olacağına dikkati çekerek, şunları ifade etti:

“Yine kurumlarımızın eş güdümüyle danışmanlık merkezi ve özel poliklinik sayısının artmasını destekleyeceğiz. Bu dönemde kumar, internet, akıllı telefon ve oyun bağımlılığına karşı Okulda Bağımlılığa Müdahale Programı (OBM) ilk kez uygulanmaya başlanacak. Tüm bağımlılık türlerine karşı nesillerimizi koruyucu politikalarla destekleyecek tedaviye erişim imkanlarını da artıracağız.”

Bu bağlamda bağımlılıkla mücadelede özellikle sağlık alanında tedavi edici yaklaşımdan önce koruyucu ve önleyici yaklaşımın olduğu bir süreci daha fazla öncelemeye ve iki stratejiyi bir arada yürüterek, bağımlılıkla mücadelede en güçlü araçlarını titizlikle ele almaya devam edeceklerini söyleyen Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bağımlılık ile mücadele kapsamında yürürlükteki tüm mevzuatı gözden geçirerek, üniversiteler ile işbirliği halinde ‘Bağımlılık ile Mücadele Eğitim Akademisi’ kurulması gibi hayati öneme sahip konuları da hassasiyetle ele ama imkanı bulduk. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, zararlı alışkanlıklara karşı mücadele etmeye ve sağlıklı nesillerle, sağlıklı bir geleceğe ulaşmaya devam edeceğiz.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.