Yılmaz: İUP’nin vatandaşlarımızın gelişimine katkı sağlamasını hedefliyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İşgücü Uyum Programı’nın (İUP) vatandaşların ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamasını hedeflediklerini açıkladı.

Yılmaz: İUP’nin vatandaşlarımızın gelişimine katkı sağlamasını hedefliyoruz
Yayınlama: 29.08.2024
3
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yatırım ve üretimle büyüyen, istihdam ve ihracatla güçlenen bir Türkiye için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yeni politikalar ve projeler geliştirmeye devam ettiklerini bildirdi.

Tanıtımı yapılan, işsizlikle mücadelede önemli bir araç olarak öne çıkacak olan İşgücü Uyum Programı’nın; vatandaşların ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamasını hedeflediklerini belirten Yılmaz, şunları ifade etti:

“Eylül ayında açıklayacağımız, 2025-2027 dönemini içeren Orta Vadeli Program hedefleriyle de örtüşecek şekilde hazırlanan İşgücü Uyum Programı’nın merkezinde, işgücü piyasasından uzak kalmış ancak potansiyeli olan vatandaşlarımızı; özellikle kadınları ve gençleri iş dünyasına entegre etmek var. İşgücü Uyum Programı’yla insanımıza farklı mesleklerin, beceri ve girişimciliğin kapılarını açarken kariyerlerine ilk adımlarında da destek olacağız.”

Yılmaz, program ile çalışma hayatında vatandaşlara yeni fırsatlar sunulacağını, eğitimler almaları ve aynı zamanda tecrübe kazanmalarının sağlanacağına dikkati çekerek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İşgücü Uyum Programı kapsamında çalışma hayatına adım atan vatandaşlarımız yarı zamanlı çalışma hakkına sahip olacak. Bu yeni yaklaşımla, hem işgücü piyasamızı daha dinamik hale getirecek hem de vatandaşlarımızın kariyerlerinde sağlam adımlar atmalarını sağlayacağız. İşgücü Uyum Programı’nın geliştirilmesinde emeği geçen başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Işıkhan’a ekibine ve Türkiye İş Kurumu çalışanlarına teşekkür ediyorum.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.