Yılmaz: Adalet, insanlık ve barış eninde sonunda kazanacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsrail ordusunun, Gazze’de bir okula düzenlediği saldırı sonucunda en az 100 Filistinlinin hayatını kaybetmesi üzerine tepki gösterdi.

Yılmaz: Adalet, insanlık ve barış eninde sonunda kazanacak
Yayınlama: 10.08.2024
2
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsrail ordusunun, Gazze’de bir okula düzenlediği saldırıda en az 100 Filistinlinin hayatını kaybetmesi üzerine şehitlere rahmet, yaralılara şifa diledi.

Yapılan katliamları ve bunlara sessiz kalarak ortak olanları lanetlediğini belirten Yılmaz, “Kana doymayan, diplomasiyi her türlü provokasyon ile sabote eden, bölgesel ve küresel barışı tehdit eden Netanyahu hükümeti insanlık vicdanında ve uluslararası hukuk önünde vereceği hesabı büyütmeye devam ediyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, İsrail'in kötülüğü faşist bir anlayışla sıradanlaştırmaya ve insani erdemleri savunanların moral gücünü kırmaya güçleri yetmeyeceğinin altını çizerek şunları söyledi:

“İnsanlığın kollektif hafızasında yer eden bu azgınlıklar zalimlerin peşini hiç bir zaman bırakmayacak. Adalet, insanlık ve barış eninde sonunda kazanacak. Toprakları işgal altında olan, savaş makinalarına karşı tüm insanlık adına şanlı bir direniş sergileyen mazlum Filistin halkı ile dayanışmamızı her türlü imkanımız ile sürdüreceğiz. Başkenti Doğu Kudüs olan özgür ve bağımsız Filistin devleti için çabalarımız aralıksız devam edecektir. Tüm ülkeleri ve kurumları yaşanan işgali ve zulmü durdurmak için tarihi ve insani sorumluluklarını yerine getirmeye, çok geç kalmış olsa da görevlerini yapmaya davet ediyoruz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.