Yıldırım: Ben borç kapatmaya gelmiyorum, şampiyon yapmaya geliyorum

FATMA ELİF BEYHAN – 15.05.2024 – HİBYA – Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan adayı Aziz Yıldırım, borç kapatmaya değil, şampiyon yapmaya geldiğini vurguladı.

Yıldırım: Ben borç kapatmaya gelmiyorum, şampiyon yapmaya geliyorum
Yayınlama: 15.05.2024
1
A+
A-

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Fenerbahçe Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden biridir ve Fenerbahçe’nin istemediği bir şey bir araya gelirsek olmaz. Birlik beraberliği sağlayamazsak Fenerbahçe’den hiçbir şey olmaz. Fenerbahçe kurtuluş savaşının Kuvayi Milliyesinin ruhudur.

Başkanlığa aday olmaya hiç niyetim yoktu keyfim yerinde para da kazanıyorum ama Fenerbahçe’de bazı sıkıntılar var onu gördüm.

Arkadaşlarımız, dostlarımızın hepsi bir şeyler yapılması gerektiğini söyledi.  Arkadaşlarıma ‘Biriniz aday olun’ dedim, sen varken aday olmayız dediler.  O zaman mecbur kaldım. Çünkü 20 sene başkanlık yaptım 6 kere şampiyon olduk. Hiçbir gün para var yok diye konuşmadık.

Bilindiği gibi 3 Haziran 2018 gününden bu yana Fenerbahçe spor kulübünün sade bir üyesi ve taraftarı olarak çoğu zaman sessiz kalarak, geçmişte maddi ve manevi çok büyük emek sarf ettiğimiz kulübümüzün faaliyet alanındaki performansını ana ortak olarak da futbol takımımızı üzülerek takip ettim. Bu süreçte resmin dışına çıkarak kulübe uzaktan bakmanın avantajını elde ettim.

Geçmişte yaptığımız pozitif işlerin yanı sıra herhangi bir kasıt taşımadan yaptığımız hatalarda, gözlemleme ve analiz etme şansı elde ettim.

Düşünce yapımızı değiştirmek değişimin anahtarıdır. Biz de denklemin dışına çıktığımızda bunu saha objektif şekilde gördük ve değerlendirdik. Bu süre zarfında mevcut kulüp başkanı ve yönetimin çalışmalarına engel teşkil etmemek, camiamızın motivasyonunu saha dışına çıkartmamak adına muhalefet yapmadım konuşmadım. Konuştuğum zamanlarda ise camianın birlik ve beraberliğine dikkat çektim.

Ocak 2024’ten bu yana sürekli olarak sükunet çağrısı yaptım. Camiamızı fıtbol takımızın arkasında birleşmeye onlara inanmaya ve güvenmeye davet ettim. Bu hafta oynanacak maçta takımımızın galip geleceğine inanıyorum, yeni süreç gelecek. Çünkü 2018 seçim sürecinden başlayan seçim çalışmalarının olası şampiyonluklarımıza mal olduğunu bizzat yaşayarak gördüm. Benim inancıma göre bir sporcumuzun, bir takımızın yaşayacağı şampiyonluk başkanlık seçiminden daha değerlidir. Çünkü tarih seçimleri değil elde edilen şampiyonlukları yazar. Üzülerek söylemek istiyorum ki 2018 şampiyonluğunuz seçim sürecine kurban edilmiştir.

İnşallah bundan sonraki yıllarda da seçim süreçleri şampiyonluklarımızı, madalyalarımızı seçim uğruna kaybedilmesine sebebiyet vermez. En azından madalyalarımızın kaybedilmesine sebep olmayacağım olanlarla da bugün olduğu gibi sonuna kadar mücadele edeceğimi belirtmek isterim.

Gelinen noktada mevcut başkan ben Fenerbahçe’nin başkanı olduğum sürece Fenerbahçe’yi şampiyon yapmazlar dedi. Bu da Ali Koç Fenerbahçe’de başkan olduğu sürece Fenerbahçe şampiyon olamayacak demek. Bu süreçte biz bu konuyu arkadaşlarımla iyice düşündük. Bizi kim şampiyon yapmak istemiyor.

Geldim 20 sene Fenerbahçe’nin başına bela oldum şimdi yine geliyorum. Ben hiçbir partinin adamı değilim. Ben Atatürkçüyüm, laik ve cumhuriyetçiyim.

Ben seçilirim seçilmem 3 sene için geleceğim. 3 seneden fazla isteseniz de yapamam. Yap deseniz de yapamam.

Mourinho ile ilgili şunu söyleyeyim; gittim yüz yüze konuştum. O anlattı biz anlattık. Konuşmaları devam ettirmek için menajeri ile arkadaşlar yürütecekler fakat basın bir acayip. Biz daha hiç para konuşmadık fakat 15 milyon alacak denilmiş. Sana ne? Adamın geldiği yok şartlarda anlaşırsak gelecek.

9 haziranda seçim olacak Mourinho bekler mi beklemez mi soru işareti ama yönetim de Mourinho ile çalışmayı düşünüyorlarsa 2 taraftan da arkadaşlar da gitsinler ve imzayı atsınlar. Kim seçilirse Mourinho ile devam etsin. Biz kaybedersen parasının yarısını ben ödeyeceğim.

Ben borç kapatmaya gelmiyorum, şampiyon yapmaya geliyorum.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.