Yeşiller, aşırı sağ ile anlaşma yapması halinde von der Leyen’i yeniden seçilmesi için des

Strasbourg, 29 Mayıs (Hibya) – Alman Yeşiller AP Başkanı, AB’nin iklim kriziyle mücadele planının aşırı sağcı partilerle varılacak anlaşmayla riske atılacağı uyarısında bulundu.

Yeşiller, aşırı sağ ile anlaşma yapması halinde von der Leyen’i yeniden seçilmesi için des
Yayınlama: 29.05.2024
7
A+
A-

Partinin ortak lider adayı, Avrupa Parlamentosu'nun Yeşil üyelerinin, aşırı sağcı milliyetçilerle anlaşma yapması halinde Ursula von der Leyen'i ikinci dönem komisyon başkanlığı için desteklemeyeceklerini söyledi.

Alman Yeşiller AP Başkanı Terry Reintke, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin Avrupa Parlamentosu'ndaki grubu Avrupa Muhafazakârları ve Reformistleri (ECR) ile anlaşma yapması halinde, ikinci dönem için aday olan merkez sağ Komisyon Başkanı von der Leyen'i grubunun “kesinlikle” desteklemeyeceğini söyledi.

Terry Reintke“Örneğin ECR ile koalisyona ya da çoğunluğa katılmayacağız. Dolayısıyla Ursula von der Leyen ya da kim çoğunluğu oluşturmak istiyorsa bir seçim yapmak zorunda kalacak.” dedi.

Reintke, von der Leyen'in AB'nin yeşil politikalarına defalarca karşı oy kullanan ECR ile güçlerini birleştirmesi halinde, AB'nin iklim kriziyle mücadele planının tehlikeye gireceği uyarısında bulundu. “Yeşil anlaşmanın öldürülmesi ya da en azından yavaşlatılması çok daha muhtemel”. ABD ve Çin'den gelen yoğun rekabet karşısında bunun “sadece iklim için değil, aynı zamanda Avrupa'nın ekonomik konumu için de bir felaket” olacağını söyledi.

Bu müdahale, Meloni'nin İtalya'daki Kardeşleri de dahil olmak üzere aşırı sağcı partilerle çalışması halinde kendisini desteklemeyeceğini söyleyen merkez soldan gelen benzer bir taahhüdün ardından, komisyonun üst düzey görevi için açık ara önde olan von der Leyen'in ikilemini derinleştiriyor.

Von der Leyen, Avrupa genelinde milliyetçi ve aşırı sağ partilerin geleneksel merkez sağ, sosyal demokratlar, liberaller ve yeşiller karşısında önemli kazanımlar elde etmesinin beklendiği 6-9 Haziran'daki AB Parlamento seçimlerinde komisyon başkanı olarak ikinci bir beş yıllık dönem arıyor.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.