Yerin 150 metre altında lezzet yarışı başladı

3. Uluslararası Çankırı Tuz Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması Yer Altı Tuz Şehri’nde başladı. Üç kategoride yürütülen yarışmaya katılan yarışmacılar, yerin 150 metre altında Çankırı yemeklerini yaptı.

Yerin 150 metre altında lezzet yarışı başladı
Yayınlama: 17.08.2024
2
A+
A-

TUZFEST’24 ikinci gününe “Yöresel Yemek Yarışması” ile başladı. Yöresel yemek,  yöresel tatlılar ve hamur işi olmak üzere üç ayrı kategoride hünerlerini sergileyen yarışmacılar, yemek dalında Çankırı’nın tescilli ürünlerinden “Çankırı Tutmaç Çorbası”, tatlı grubunda yine tescilli ürünlerimizden “Çankırı Höşmerim”, hamur işinde ise İri Hamur yemeklerinde yarıştı. İlk üçe girecek lezzetler ise Çankırı Belediyesinin yöresel yemek alanında önde gelen isimlerden belirlediği ve Çankırı Profesyonel Aşçılar Derneği üyelerinin yer aldığı jüri tarafından değerlendirildi. Yarışmaları çok sayıda vatandaş izledi. Katılımcılara ayrıca, Yer Altı Tuz Şehri’nde kurulan yiyecek stantlarından ikramlarda bulunuldu.

Kıyasıya bir performans sergileyen yarışmacılardan ilk kategoride “Çankırı Tutmaç Çorbası”nı en iyi yapan üç yarışmacı sırasıyla; Şifa Sabuncu, Azize Bektaş, Nazmiye Devrük oldu. “Çankırı Höşmerim” kategorisinde yarışlar devam ederken İri Hamur yapımı ise festivalin son günü gerçekleştirilecek.

Yarışmacılara kupalarını ve hediyelerini Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ve protokol takdim edecek.

 

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.