Yenimahalle Belediyesi’nden şiddet mağduru kadınlara destek

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, sığınma evinde şiddete uğrayan kadınlara ve çocuklarına ev sıcaklığında hizmet verdiklerini söyledi.

Yenimahalle Belediyesi’nden şiddet mağduru kadınlara destek
Yayınlama: 03.09.2024
1
A+
A-

Hayırsever Abdurrahman Karamanlıoğlu’nun 2014 yılında Yenimahalle Belediyesi’ne Kadın Sığınma Evi olarak tahsis ettiği bina, şiddet mağduru kadınların yanında olmaya devam ediyor.

Kreşi, etüt merkezi, reviri, fitness alanı ve atölye alanı bulunan kadın sığınma evi, Türkiye genelinde şiddet mağduru yüzlerce kadın ve beraberindeki çocuklara hizmet veriyor. Yüksek güvenlik statüsünde olan sığınma evinin; 3 öğün yemek, kılık kıyafet ve temel ihtiyaçlar, revir hizmeti, hukuk desteği ve psikolojik danışmanlık hizmeti gibi olanakları da bulunuyor.

Ankara’da sığınma evi olan tek belediyenin Yenimahalle Belediyesi olduğunun altını çizen Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, sığınma evinde şiddete uğrayan kadınlara ve çocuklarına ev sıcaklığında hizmet verdiklerini söyledi.

Başkan Yaşar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü iş birliği ile barınma ve korunma sorunu yaşayan şiddet mağduru kadınların sığınma evinde misafir edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Kadın dostu bir belediye başkanı olarak tek arzum hiçbir kadının şiddete ve tacize maruz kalmadan yaşamasıdır. Tabi şiddet sadece fiziksel değil psikolojik de olabiliyor. Şiddetin her türlüsü ile mücadele etmeliyiz, barış ve huzurun hâkim olduğu bir toplum için var gücümüzle çalışmalıyız. Biz Yenimahalle’de bu bilinçle hareket ediyoruz. Kadınlarımız yalnız değil, biz varız, onların hep yanında olmayı sürdüreceğiz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.