Yenimahalle Belediyesi tarafından Dumlupınar Sosyal Tesisi yenilendi

Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin yapıldığı Kütahya’nın Dumlupınar ilçesine, 2018 tarihinde Yenimahalle Belediyesi tarafından yapılan Dumlupınar Sosyal Tesisi ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Misafirhanesi yenilendi.

Yenimahalle Belediyesi tarafından Dumlupınar Sosyal Tesisi yenilendi
Yayınlama: 27.08.2024
1
A+
A-

Yenimahalle Belediyesinin yenilediği Dumlupınar Sosyal Tesisi ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Misafirhanesi; 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın katılımıyla kutlama törenine ev sahipliği yapacak.

Yenileme çalışmaları kapsamında; Dumlupınar Sosyal Tesisi ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Misafirhanesi’nin çatı kiremitleri değiştirilirken, çatı kiremit altı su yalıtımı ve ısı yalıtımı yeniden yapıldı. Çatıdan su almasından ötürü zarar gören yatak odaları yeniden alçı çekilerek boyası yapıldı.

İç mekan oda duvarlarında meydana gelen nem/rutubetin giderilmesi için alçılar kazınılarak yeniden alçı ve boyası yapıldı, hasar gören kapılar değiştirildi, çevre pis su ve yağmur drenaj hattı yeniden yapıldı. Çalışmayan elektrik tesisatı tadilat edildi. Isıtma sistemi devreye alındı. Patlamış su tesisatı ve muslukları yenilendi. Öte yandan tesisin çevre peyzajı yeniden düzenlenirken misafirhane önündeki park da yenilendi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yapılan yenileme çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

“Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Misafirhanesi Yenimahalle’de yaşayan tüm hemşerilerimizin Dumlupınar vesilesiyle ebedi liderimiz Ulu Önder Atatürk ve aziz şehitlerimize armağanıdır. Dumlupınar o kefensiz yatanların toprakları. Kuş uğramaz kervan geçmez olmuş bu topraklar. Bugün bu ayıbı temizlemek için bir adım attık. Ülkelerin kahramanlık destanları vardır. Bizler de bu şiir ve destanlarla büyüdük. Ancak Dumlupınar’a geldiğimizde bu şiir ve destanların sadece ezberde kaldığını gördük. Tesisi yeniden adına layık bir şekilde ayağa kaldırdık ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda da zafer coşkusunu Dumlupınar’da hep beraber yaşayacağız”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.