YENİLEME – Fitch Ratings Türkiye’nin kredi notunu “BB-“ye yükseltti

(Ayrıntılarla yenilendi)
İstanbul, 7 Eylül (Hibya) – Kredi derecelendirme şirketi Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu “B+”dan “BB-“ye yükseltirken, görünümü pozitiften durağana çekti.

YENİLEME – Fitch Ratings Türkiye’nin kredi notunu “BB-“ye yükseltti
Yayınlama: 07.09.2024
2
A+
A-

Kredi derecelendirme şirketi Fitch'in, Türkiye’nin kredi notunu bir kademe artırarak BB-‘ye yükseltmesi ve görünümü pozitiften durağana çekmesinin, yeni haftada piyasaları olumlu etkilemesi bekleniyor. Fitch, geçen 8 Mart'ta da Türkiye'nin kredi notunu “B”den “B+”ya, görünümü ise “durağan”dan “pozitif”e yükseltmişti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 50’ye yükselttiğine de işaret edilen Fitch notunda, parasal sıkılaşmanın TL’de reel değerlenmeye neden olduğu, bunun da hükümetin dezenflasyon stratejisi için önemli olduğu vurgulandı: 

“Fitch sıkı bir parasal politika duruşunun öngörülen mali konsolidasyon ve ihtiyatlı asgari ücret ayarlamalarıyla birleştirilmesinin enflasyonda önemli bir düşüşü destekleyeceğine ve iyileştirilmiş dış likidite tamponlarının, cari açıkların ve dolarizasyonun azaltılarak sürdürülmesine yardımcı olacağına ilişkin daha fazla güven duyuyor.”

Fitch'e göre Türkiye'de enflasyon, bu yıl sonunda yüzde 43 olacak ve 2025’te ortalama yüzde 31’e düşerken, aynı yılın sonunda yüzde 21 olacak. Şirket, Türkiye için büyüme beklentisini de bu yıl için yüzde 3,5, 2025 için yüzde 2,8 olarak belirledi.

Kredi derecelendirme şirketi Moody’s de, Temmuz’da Türkiye’nin kredi notunu 2 kademe yükselterek “B3″ten “B1″e çekmiş, kredi notu görünümünü “pozitif” olarak korumuş, S&P ise Mayıs yerel seçimlerinin ardından Türkiye’nin kredi notunu B’den B+’ya yükseltmişti.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.