Yeneroğlu’ndan Antalya’da hayatını kaybeden sığınmacıyla ilgili soru önergesi

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Antalya’nın Serik İlçesinde öldürülen 17 yaşındaki ‘Ahmet Handan El Naif’ isimli sığınmacı hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi verdi.

Yeneroğlu’ndan Antalya’da hayatını kaybeden sığınmacıyla ilgili soru önergesi
Yayınlama: 04.07.2024
0
A+
A-

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Yeneroğlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi verdi.

Yeneroğlu, son günlerde Kayseri ilinden başlayarak Türkiye genelinde Suriyelilere yönelik pek çok ırkçı saldırı girişimi yaşanmakta olduğunu belirterek, verdiği soru önergesinde, bu olayların tekrar yaşanmaması için alınan önlemleri sordu. 

2 Temmuz 2024 tarihinde, sosyal medyaya da yansıyan haberlerde Antalya’nın Serik ilçesinde Suriyeli işçi bir gencin, evine yapılan baskından kaçarken önünü kesen bir motosikletten inen üç kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldüğünü ifade eden Yeneroğlu, konuyla ilgili Antalya Valiliği veya Serik Kaymakamlığı’nın neden açıklama yapmadığını sordu.

Açıklamasında Bakan Yerlikaya'ya İnsan Hakları Eylem Planı'ndaki yükümlülüklerini hatırlatan Yeneroğlu, bahse konu olay dışında Türkiye'de Haziran ve Temmuz aylarında genelde yabancı ülke vatandaşlarına ve özelde sığınmacılara yönelik yaşanan şiddet olaylarının sayılarını dair sorular yöneltti.

Yeneroğlu'nun Bakan Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle gündeme taşıdığı sorulardan bazıları şöyle:

''Artan yabancı düşmanlığı ile mücadele amacıyla Bakanlığınız tarafından alınan önleyici önlemler nelerdir?Yabancı düşmanlığı ve nefret saikiyle işlendiği iddia edilen cinayete ilişkin kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Antalya Valiliği veya Serik Kaymakamlığı tarafından neden bir açıklama yapılmamıştır?''

''Cinayeti işleyen tüm failler tespit edilmiş midir?''

''Bahse konu olay dışında ülkemizde Haziran ve Temmuz aylarında genelde yabancı ülke vatandaşlarına ve özelde sığınmacılara yönelik hangi il ve ilçelerde şiddet olayları yaşanmıştır? Bu olaylarda kaç yabancı ülke vatandaşı ve sığınmacı hayatını kaybetmiş veya yaralanmıştır? Bu olaylar sonucunda mağdurların maddi zararı ne kadardır? Bu olaylar sonucunda kaç kişi hakkında adli işlem yapılmıştır?''


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.