Yaz tatilinde suyu, sporu ve yeşil beslenmeyi ihmal etmeyin

Beslenme alışkanlıklarının değiştiği yaz tatilinde bedensel sağlığımızı korumak için yediklerimize dikkat etmek oldukça önemli hale geliyor. QNET’in Uzman Diyetisyeni Orçun Kürüm, yaz tatili süresince suyu, kahvaltıyı, yeşillikleri ve sporu hep hayatımızda tutmanın önemine değiniyor.

Yaz tatilinde suyu, sporu ve yeşil beslenmeyi ihmal etmeyin
Yayınlama: 06.06.2024
0
A+
A-

Beslenme alışkanlıklarının değiştiği yaz tatilinde bedensel sağlığımızı korumak için yediklerimize dikkat etmek oldukça önemli hale geliyor. QNET'in Uzman Diyetisyeni Orçun Kürüm, yaz tatili süresince suyu, kahvaltıyı, yeşillikleri ve sporu hep hayatımızda tutmanın önemine değiniyor.

Beslenme alışkanlıklarımızın kolaylıkla değiştiği yaz döneminde yediklerimize dikkat etmek sağlık açısından büyük önem taşıyor. QNET’in Uzman Diyetisyeni Orçun Kürüm yazı dengeli ve sağlıklı geçirmenin yollarını paylaşıyor. Kürüm’e göre beslenme alışkanlıkları devam ettirilmeli ve özellikle su ihmal edilememeli!

Her gün sebze ve meyve tüketin

Kürüm, bağışıklık sisteminin tek bir yiyecek veya takviye ile güçlenmeyeceğine dikkat çekiyor. Ona göre; her gün sebze, meyve ve protein tüketerek dengeli bir beslenme sağlamak önemli. Yaz meyveleri, vitamin ve mineral alımı ve bağışıklık sisteminizi destekleyecek mükemmel bir kaynak. Gerekli durumlarda D vitamini ve omega-3 yağ asitleri gibi takviyeler alarak da bağışıklığınızı koruyabilirsiniz.

Kahvaltı öğününü atlamayın

Sağlıklı ve dengeli bir kahvaltı, güne enerjik başlamanın anahtarıdır. Orçun Kürüm’e göre; tatil döneminde değişen uyku saatleri nedeniyle kahvaltı öğünleri ne yazık ki atlanıyor. Bunu alışkanlık haline geçirmekten kaçının ve küçük de olsa dengeli bir kahvaltı yaparak güne başlayın. Klasik kahvaltı seçeneklerinin dışında yumurta, yoğurt, yulaf ve granola gibi sağlıklı alternatifler de tercih edebilirsiniz.

Bol su tüketmeyi unutmayın

Su tüketimi, sağlıklı beslenmenin temel taşlarından biridir. Vücudumuzun her fonksiyonu suya bağlıdır. Uzman Diyetisyen Orçun Kürüm’de suyu tüketmenin önemi ile ilgili tavsiyelerde bulunuyor. Kürüm “Vücudunuzun sıvı dengesini korumak, kilo kontrolünü sağlamak ve hücrelerinize ihtiyaç duydukları besinleri taşımak için yeterli su tüketimi şarttır. Yeterli sıvı tüketip tüketmediğinizi idrar renginizden anlayabilirsiniz; açık ve şeffaf bir renk ideal olandır. Özellikle sıcak havalarda ve egzersiz sırasında daha fazla su ve elektrolit tüketmeye özen gösterin. Maden suyu, yaz aylarında iyi bir seçenek olabilir ve su içmeyi keyifli hale getirmek için temiz güvenilir bir arıtıcı cihazdan faydalanabilirsiniz. QNET’in çevre dostu ve musluk suyunu Pi-Suyu'na dönüştüren ürünü HomePure Nova’yı, su ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı olması için öneriyorum” diyor.

Probiyotiklerin gücünden faydalanın

Orçun Kürüm, bağırsaklarımızda yaşayan milyonlarca mikroorganizmanın sağlığımız için hayati önem taşıdığını vurguluyor. Ona göre, yoğurt, kefir ve tarhana gibi fermente edilmiş yiyecekler, sağlıklı bağırsak florasını destekliyor. Ayrıca, sindirim sisteminizi desteklemek için probiyotik takviyeleri kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra, prebiyotik içeren besinler -örneğin soğan, sarımsak, kepekli tahıllar ve muz gibi- bu süreçte yardımcı oluyor.

Fiziksel aktivitenize uygun beslenmeye çalışın

Uzman Diyetisyen Orçun Kürüm “Tatilde fiziksel aktivitenize uygun beslenmek önemli. Hareketli bir tatil geçiriyorsanız, kalori alımınızı artırabilir ve daha çeşitli besinler tüketebilirsiniz. Hareketsiz bir tatil tercih ediyorsanız, düşük kalorili ama besin değeri yüksek gıdalar tercih etmelisiniz. Ancak, çok düşük kalorili diyetlerden ve şok diyetlerden kaçının, çünkü bunlar bağışıklık sisteminizi olumsuz etkileyebilir.

Tatilde de sağlıklı beslenme alışkanlıklarınızı sürdürerek hem tatilin tadını çıkarabilir hem de sağlığınızı koruyabilirsiniz. Unutmayın, sağlıklı beslenme ve yeterli su tüketimi, genel sağlık ve zindelik için vazgeçilmezdir” diyerek tatilde fiziksel aktiviteye uygun beslenmenin öneminden bahsediyor.

QNET Hakkında:

QNET, doğrudan satış sistemini kendi birikimleri ve e-ticaret ile birleştirerek yeni bir değer ortaya koydu. Asya’nın önde gelen doğrudan satış şirketlerinden biri olan QNET’in 25 yılı aşkın geçmişinde, e-ticaretin gücüyle çığır açan iş modeli dünya çapında 100’ü aşkın ülkede milyonlarca girişimcinin güçlenmesine sebep oldu. QNET, 2014 yılından beri Manchester City Spor Kulübü’nün, 2018 yılında aynı kulübün kadın futbaol takımının resmi doğrudan satış sponsoru oldu. QNET, aynı zamanda Afrika Futbol Federasyonu (CAF) sponsorudur. 2019 yılında ise Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımının forma kol sponsorluğunu üstlendi.

2010 yılında Türkiye’ye adım atan QNET, ülkemizin dört bir yanına ulaşan güçlü bir network yapısına sahiptir. 'Dünyaya Değer Katmak İçin Kendini Geliştir' (RYTHM) felsefesi ile hareket eden ve güçlü sivil toplum kuruluşlarıyla sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiren QNET, 2017 yılında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Gençlik ve Spor Kulübü İstanbul Şubesi Erkek Voleybol Takımı, 2018 yılındaysa aynı kurumun Kız Futbol Takımı sponsorudur.

QNET, ürünlerini tasarlarken doğaya ve insana saygı prensibinden asla vazgeçmedi. Ürün kategorilerinin içinde erkekler için geliştirilen Naturtres Şampuan, Saç kremi, Duş jeli serisi, yağlar ve serum ile Physio Radiance cilt bakım ürünleri, lüks Bernhard H. Mayer® saat ve takıları, HomePure Nova su arıtma cihazı, hava arıtma cihazı HomePure Zayn, su iyonizeri HomePure Viva ve Q-breaks konaklama ürünleri yer almaktadır. QNET Türkiye Doğrudan Satış Derneği’nin ‘silver’ üyesidir.

Daha fazla bilgi için lütfen QNET’in www.qnetturkiye.com.tr adresindeki web sitesini ziyaret edin.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.