Yavaş, 1. Geleneksel Taha Akgül Karakucak Güreşleri’nin açılışına katıldı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, ABB ve Keçiören Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen ‘1. Geleneksel Taha Akgül Karakucak Güreşleri’ açılış etkinliğinde yer aldı.

Yavaş, 1. Geleneksel Taha Akgül Karakucak Güreşleri’nin açılışına katıldı
Yayınlama: 25.08.2024
1
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Keçiören Belediyesi iş birliğinde, Paris Olimpiyatları’nda jübilesini yapan ASKİ Sporlu Milli Güreşçi Taha Akgül onuruna Bağlum Stadı’nda düzenlenen 1. Geleneksel Taha Akgül Karakucak Güreşleri programına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, ilçe belediye başkanları, büyükelçiler, siyasi partilerin temsilcileri, il başkanları, şampiyon güreşçi Taha Akgül ve adını dünya güreş tarihine yazdıran Ahmet Ayık katıldı.

Bin 500’ün üzerinde sporcunun katılımıyla başlayan ve Yıldızlar, Gençler ile Büyükler olmak üzere 3 kategoride düzenlenen programın açılışında konuşan Başkan Yavaş, şunları söyledi:

“Keçiören Belediye’mizin öncülüğünde ve Ankara Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle biz bu ata sporumuzu desteklemek, yeni Ahmet Ayıklar, Mahmut Atalaylar, Taha Akgüller, Rızalar yetişsin istiyoruz. Dünyada yapılan bütün yarışmalarda Türk bayrağını göndere çıkarılıp gözyaşları içerisinde İstiklal Marşı'mızı söylemek istiyoruz. Bunun da en güzel yolu güreşe destek. Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar bütün coğrafyada güreşin çeşitli şekilleri binlerce yıldır devam ediyor. Bu bizim ata sporumuz. Dolayısıyla dünyada yapılan bütün yarışmalarda en fazla adını duyuracağımız şampiyonluk çıkaracağımız spor, ata sporumuz güreştir. Gerek Uşak Güreşi, Karakucak, Yağlı Güreş, güreşin her türlüsü bizim genlerimizde var.”

Yavaş, 1. Geleneksel Taha Akgül Karakucak Güreşleri’nin açılışına katıldı

Konuşmasında güreşin Türk milleti için anlamına dikkat çeken Başkan Özarslan, “Karakucak Güreşleri, aziz Türk milletinin asaletini, yiğitliğini, mücadeleci ruhunu yansıtan en kadim sporlarımızdandır. Ata sporumuz güreş, bizlere sadece bir spor dalı olmanın ötesinde; birlik ve beraberliğimizi, dayanışma ruhumuzu bir araya koyan bizim kadim spor geleneğimizdir. Bu şanlı günün yüce Türk milletimize, Ankara’mıza, Türk güreşine hayırlı olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Yavaş, 1. Geleneksel Taha Akgül Karakucak Güreşleri’nin açılışına katıldı


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.