Yatırımcıların Avustralya enflasyon verilerini değerlendirmesinin ardından Asya piyasaları

İstanbul, 29 Mayıs (Hibya) – Yatırımcılar Avustralya’nın Nisan ayı enflasyon rakamlarını değerlendirirken ve Japonya’nın verilerini beklerken Asya-Pasifik piyasaları Çarşamba günü çoğunlukla düşüşle işlem gördü.

Yatırımcıların Avustralya enflasyon verilerini değerlendirmesinin ardından Asya piyasaları
Yayınlama: 29.05.2024
3
A+
A-

Avustralya'nın ağırlıklı tüketici fiyat endeksi Nisan ayında yıllık bazda yüzde 3,6 artarak, bir anketin yüzde 3,4'lük kazanç tahmininden daha önemli bir artış gösterdi. Bu rakam aynı zamanda Mart ayı için bildirilen yüzde 3,5'ten de yüksekti.

Avustralya S&P/ASX 200, TÜFE açıklamasının ardından yaklaşık yüzde 1,0 düştü. Japonya Nikkei 225 yüzde 0,41 düşerken, geniş tabanlı Topix yüzde 0,48 geriledi. Her iki endeks de açılıştan itibaren yönünü aşağı çevirdi. Güney Kore'nin Kospi endeksi yüzde 0,9 düşerken, küçük ölçekli Kosdaq yüzde 0,75 geriledi. Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 1,35 düşerken, Çin anakarasının CSI 300 endeksi yüzde 0,35 yükseldi.

ABD'de gece boyunca Nasdaq Composite, teknoloji devi Nvidia'nın yüzde 7'lik kazancıyla 17.000'i aşarak bir başka rekor seviyeye ulaştı. S&P 500 sadece yüzde 0,02 yükselirken, Dow Jones Endüstriyel Ortalaması yüzde 0,55 oranında geriledi. Nvidia'nın rallisi piyasanın genelindeki sıkıntıları gizlerken, mavi çipli Dow, Merck ve diğer sağlık hisselerindeki düşüşle zayıfladı.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.