Yatırımcılar Fed ve enflasyon verilerini beklerken hisse senetleri haftaya düşüşle başladı

İstanbul, 10 Haziran (Hibya) – Yatırımcıların Federal Rezerv’in faiz oranı kararını ve Mayıs ayı enflasyon verilerini beklemesi nedeniyle ABD hisse senetleri Pazartesi günü işlemlerine düşüşle başladı.

Yatırımcılar Fed ve enflasyon verilerini beklerken hisse senetleri haftaya düşüşle başladı
Yayınlama: 10.06.2024
1
A+
A-

S&P 500 yüzde 0,2 düşerken, Nasdaq Composite yüzde 0,3 geri çekildi. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması 13 puan düştü. Nvidia hisseleri, hisse senedinin 10-1'lik dağılımının yürürlüğe girmesiyle yüzde 1 düştü.

Fed'in son faiz kararı ve Çarşamba günü açıklanması beklenen Mayıs ayı tüketici fiyat endeksi, özellikle Cuma günkü güçlü istihdam raporunun merkez bankasının faizleri düşürmeyi erteleyebileceğini göstermeye devam etmesinin ardından, piyasalar için önemli testler olabilir.

Yatırımcılar, Fed'in faiz indirimlerinin zamanlaması ve sıklığına ilişkin güncellenmiş projeksiyonlarını inceleyecek. CME FedWatch aracına göre, piyasalar bu yıl Kasım ayında gerçekleşecek tek bir faiz indirimini fiyatlıyor.

Baz senaryosunda faiz indirimlerinin 2025'te başlayacağını öngören Macquarie'den David Doyle, “FOMC politikası için çıkarımlar bizim görüşümüze göre karışık,” diye yazdı. “İşsizlikteki artışın daha anlamlı hale gelmiş olması defterin güvercin tarafında yer alıyor. … Şahin tarafında ise güçlü NFP ve ilgili detaylar işgücü talebindeki büyümenin sağlam kaldığını gösteriyor.”

Pazartesi günü ayrıca yatırımcıların gözü iPhone üreticisinin en son yazılım duyurularını yapması beklenen Apple'ın Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'nda olacak.

Wall Street, Cuma günü gün içi rekor seviyeye ulaşan S&P 500 ile büyük ortalamalar için olumlu bir haftayı geride bırakıyor.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.