Yatırımcılar banka, teknoloji şirketlerine odaklanırken Avrupa piyasaları düşüşle kapandı

İstanbul, July 24 (Hibya) – Avrupa piyasaları, yatırımcıların bölge bankaları ve ABD teknoloji şirketlerinin son kazançlarına tepki göstermesiyle Çarşamba günü düşüşle kapandı. Pan-Avrupa Stoxx 600 yüzde 0,6 düşüşle kapanırken, çoğu sektör ve büyük borsa negatif bölgede yer aldı.

Yatırımcılar banka, teknoloji şirketlerine odaklanırken Avrupa piyasaları düşüşle kapandı
Yayınlama: 24.07.2024
5
A+
A-

Teknoloji hisseleri yüzde 2,5 civarında gerileyerek kayıplara öncülük etti. Buna karşılık, seyahat ve eğlence hisseleri, düşük maliyetli havayolu Easyjet'in daha yüksek kar bildirmesi ve üst üste ikinci rekor kıran yaz tahmininde bulunmasının ardından yüzde 0,9 düştü.

Deutsche Bank, UniCredit, BNP Paribas ve Banco Santander, Iberdrola ve Orange ile birlikte Çarşamba günü kazançlarını açıklayan Avrupa bankaları arasındaydı.

Deutsche Bank hisseleri, 15 çeyreklik kar serisini bozduğu için geçici olarak yüzde 8'den fazla düşüşle kapandı. Buna karşılık, lüks grubu LVMH'nin hisseleri, şirketin Salı günü geç saatlerde ikinci çeyrek gelirini kaçırdığını bildirmesinin ardından yüzde 4,7 düştü.

Veri cephesinde, flaş satın alma yöneticileri endeksi verileri Temmuz ayında Euro bölgesinde iş faaliyetlerinin durakladığını gösterirken, İngiltere'de güçlü imalat büyümesi sayesinde toparlandı. Bu arada, yeni verilere göre, Alman tüketici güveninin arttığı görüldü.

Wall Street'te ABD hisse senetleri, mega-cap teknoloji şirketleri Alphabet ve Tesla'nın Salı günü ikinci çeyrek sonuçlarını açıklamasının ardından düştü.

Google'ın ana şirketi Alphabet'in gelir ve kazanç sonuçları analist tahminleriyle uyumluydu, ancak şirket YouTube reklam gelirini kaçırdı. Tesla, otomobil gelirinin yıldan yıla yüzde 7,0 düşmesi nedeniyle beklenenden daha zayıf sonuçlar bildirdi.

Asya-Pasifik piyasaları, tüccarların kazançları ve bölge genelindeki son ticari faaliyetleri değerlendirmesiyle Çarşamba günü düştü.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.