Yandex Ads Ecomm+ CMO Etkinliği’nde yenilikçi reklam çözümlerini tanıttı

Yandex Ads Türkiye Ekibi, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinde görev yapan pazarlama ve satış grubu yöneticileriyle, e-ticaret sektöründeki reklam yaklaşımlarının geleceğini tartıştığı özel bir etkinlikte bir araya geldi.

Yandex Ads Ecomm+ CMO Etkinliği’nde yenilikçi reklam çözümlerini tanıttı
Yayınlama: 07.06.2024
7
A+
A-

Yandex Ads Türkiye, e-ticaret ve dijital pazarlama sektöründen 100’den fazla temsilcinin katıldığı özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Türkiye'nin önde gelen CMO’larıyla ve sektör temsilcileriyle e-ticaret reklam çözümlerinin geleceğinin masaya yatırıldığı etkinlikte, Yandex Ads ekibi e-ticaret reklamcılığının geleceğini belirleyecek yenilikçi teknolojiler hakkında öngörülerini paylaştı. Toplantıda Yandex Ads’in Türkiye pazarına verdiği önemin altı çizilirken, yenilikçi yaklaşımlar ve Yandex Ads Ecomm+ çözümü ile iş ortaklarını başarıya taşıyacak çözümleri sunma konusundaki kararlılığı vurgulandı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yandex Ads Uluslararası Satış Direktörü Vladimir Vodyanov, Yandex’in dünya çapında 26 bin 300 tam zamanlı çalışanıyla etkileyici iş gücünü vurgularken, şirkette toplam 10 bin developer ve mühendisin istihdam edildiğini aktardı. Türkiye ofisinde ise 10'dan fazla çalışanla güçlü bir yapıya sahip olduklarını belirten Vodyanov, “Türkiye’de şimdiye dek 250’den fazla marka ve 80 ajans ile iş birliği yaptık. Güçlü bir topluluk oluşturmak amacıyla birçok etkinlik ve workshop gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde de Yandex’in en yeni AdTech teknolojilerini kullanarak, Türkiye’deki varlığımızı daha da güçlendirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Yandex Ads Büyüyen Pazarlardan Bölge Başkanı Veronika Zueva konuşmasında, e-ticarette dönüşümleri artırmak için makine öğrenimi algoritmalarını kullanan özel çözümleri olan Yandex Ads Ecomm+'da AdTech ve Yandex Ads'in devrim niteliğindeki sonuç başına ödeme reklam modelinin gelişimini anlattı. “Eskiden ödeme yapar ve işe yaraması için dua ederdiniz- şimdi ise sonuç almak için sadece ödeme yapmanız yeterli. Biz, tıklamalar ve gösterimler için değil, sadece sonuçlar için ücret alıyoruz. Bu da bizi işinizin doğrudan bir uzantısı olarak hareket eden ilk AdTech sağlayıcısı yapıyor, yani başarınıza en az sizin kadar yatırım yapıyoruz” dedi.

Uygulanan bu yaklaşım sayesinde hem Türk e-ticaret sektörü hem de Yandex Ads Türkiye ekibi başarılı sonuçlara ulaştı. Geçen yıldan bu yana, şirketin Türkiye’deki Yandex Ads Ecomm+ çözümünden elde ettiği gelir yüzde 344 oranında artarken, aktif müşteri sayısı yüzde 123 oranında arttı. Ayrıca Yandex Navigator’da reklam fırsatlarını portföyüne ekleyen Yandex Ads Türkiye, çok yakında birçok yeni reklam ürününü Türkiye pazarına sunmayı planlıyor. 

Yandex Ads Türkiye Kıdemli İş Geliştirme Müdürü Turan Yurdakul, e-ticarette yeniden hedeflemenin önemini vurgulayarak, Yandex Ads Ecomm+ ürününün son dönemde ciddi bir büyüme gerçekleştirdiğini söyledi. Yurdakul, “Performansa dayalı reklamcılık, yeniden hedefleme ile kullanıcı edinimini birleştirerek daha fazla dönüşüm, gelir, ROI ve büyüme sağlayan güçlü bir motor oluşturuyor” dedi.

Toplantıda son olarak Yandex Ads Uluslararası Reklam Arayüzleri Hizmet Başkanı Andrei Senaev, çerezsiz çözümlerin önemini vurguladı. Senaev, çerezlerin aşamalı olarak kaldırılmasıyla birlikte gelişen dijital ortamda reklam başarısını sağlamak için bu çözümlerin kritik önemde olduğunu belirtti.

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş da sunumuyla global ekonomik trendler hakkında görüşlerini paylaştı.

Yandex Hakkında

Yandex, makine öğrenimi ile desteklenen akıllı ürünler ve hizmetler geliştiren bir teknoloji şirketidir. Şirket, tüketicilere ve işletmelere çevrimiçi ve çevrimdışı dünyada daha iyi yol almalarında yardımcı olmayı amaçlamaktadır. 1997 yılından bu yana, dünya standartlarında yerelde ilgili aramalar ve navigasyon ürünleri sunmanın yanı sıra, mobilite, e-ticaret, çevrimiçi eğlence, bulut bilişim ve diğer pazarlara da yayılmıştır ve dünya genelinde milyonlarca tüketiciye hizmet etmektedir.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.