Yabancılar, haziran ayında 1 milyar dolarlık satış yaptı

Borsa İstanbul tarafından aylık olarak açıklanan yabancı yatırımcıların hisse bazında gerçekleştirmiş oldukları işlemlere göre haziran ayında 91,1 milyon dolar ile ASTOR yabancıların en çok net alım yaptığı hisse senedi olurken onu sırasıyla PETKM, KONTR, TABGD ve MAVI hisseleri izledi.

Yabancılar, haziran ayında 1 milyar dolarlık satış yaptı
Yayınlama: 16.07.2024
1
A+
A-

BMD Araştırma'nın verilerine göre, borsa İstanbul tarafından aylık olarak açıklanan yabancı yatırımcıların hisse bazında gerçekleştirmiş oldukları işlemlere göre Haziran ayında 91,1 milyon dolar ile ASTOR yabancıların en çok net alım yaptığı hisse senedi olurken onu sırasıyla PETKM, KONTR, TABGD ve MAVI hisseleri izledi.

En çok satış yapılan hisse sıralamasında ise 182,3 milyon dolar ile TUPRS birinci sırada yer alırken TCELL, AKBNK, KCHOL ve BIMAS en çok net çıkış yaşanan diğer hisse senetleri oldu. 

Haziran ayında yabancı yatırımcılar 274 hisse senedinde 483,2 milyon dolarlık net alım yaparken, 286 hisse senedinde 1.506,3 milyon dolarlık net satış gerçekleştirmiş ve böylelikle toplamda 1.023,2 milyon dolarlık yabancı çıkışı gerçekleşti.

Yabancı yatırımcıların nette alım yapmış olduğu ilk 20 hisse senedi arasında en yüksek göreceli getiriyi sağlayan hisse senedi yüzde 29,96 ile MAVI olurken, en düşük göreceli getiri yüzde -20,66 ile KONTR pay senedine ait.

2024 yılı Mayıs sonu itibariyle yüzde 39,15 olan yabancı payı, Haziran sonunda yüzde 38,21 seviyesine geriledi.  

Yabancılar, haziran ayında 1 milyar dolarlık satış yaptı


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.