Xinjiang’da Kurban Bayramı hazırlıkları sürüyor

Kurban Bayramı dolayısıyla Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde zengin “turistik ziyafetler” hazırlandı.

Xinjiang’da Kurban Bayramı hazırlıkları sürüyor
Yayınlama: 15.06.2024
2
A+
A-

Kurban Bayramı dolayısıyla Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde zengin “turistik ziyafetler” hazırlandı. Bölgede turizm ürünleri zenginleştiriliyor, turizm hizmet kalitesi sürekli artırılıyor ve turizm ortamı giderek daha konforlu ve rahat hale geliyor.

Aksu kentinde sanat şenliği ve akrobatik gösteri gibi 19 etkinlik düzenlenecek. Kente gelen turistler, Makam sanatıyla ünlü Dolanlarla birlikte Kurban Bayramı’nı kutlama şansına sahip olacak.

Turfan kentinde maddi olmayan kültürel miras teması altında şarkı ve dans gösterileri, geleneksel el sanatları ürünlerinin sergilenmesi ve satışı, özel yemek tadımı, kum terapisi ve sağlık hizmetleri gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.

Haziran ayı sonuna kadar ardı ardına Bariköl Kazak Özerk İlçesi’nde 2. Maraton, Bariköl Gölü Bisiklet Yol Yarışı ve Doğal Golf Keşif Yarışı 2024 Hami İstasyonu düzenlenecek.

Xinjiang’ın merkezi Urumçi kentinde de müzikal, konser ve defile gibi etkinlikler düzenleniyor. Kentin Hetan Güney Yolu Mahallesi’ndeki sakinler bugün bir araya gelip Uygur Pilavı yiyerek ve birlikte dans ederek Kurban Bayramı’nı karşıladı.

Öte yandan Kurban Bayramı’nda tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamak için Xinjiang’daki piyasalarda satılan malların çeşitleri zenginleşirken fiyatlarda istikrar korunuyor.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.