Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nin ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 5,6 büyüdü

Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nin ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 büyüdüğü ve bölgedeki başlıca ekonomik endekslerin beklenenden daha iyi olduğu bildirildi.

Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nin ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 5,6 büyüdü
Yayınlama: 21.05.2024
0
A+
A-

Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nin ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 büyüdüğü ve bölgedeki başlıca ekonomik endekslerin beklenenden daha iyi olduğu bildirildi. Çin Devlet Konseyi Basın Ofisi tarafından bugün “Nitelikli Kalkınmayı Hızlandırma” temalı basın toplantısı düzenlendi.

Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi Başkanı Erkin Tuniyaz toplantıda yılın ilk çeyreğinde Xinjiang’ın gayri safi yurtiçi hasılasının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,6 arttığını belirtti. Tuniyaz bölgedeki büyük ölçekli sanayi işletmelerinin katma değerinde yüzde 8’lik artış kaydedildiğini, sabit sermaye yatırımının yüzde 12,8, genel kamu bütçe gelirinin yüzde 10,7 ve dış ticaret hacminin ise yüzde 42,7 arttığını belirtti. Tuniyaz ayrıca Xinjiang’ın dış ticaret hacminde 2022 yılında yüzde 57’lik ve 2023 yılında yüzde 45,9’luk artış kaydedildiği bilgisi aktardı.

Tuniyaz geçen iki yıl içinde merkez hükümet tarafından Xinjiang’a 1 trilyon 50 milyar yuan transfer ödemesi yapıldığı, bölgenin kalkınmasına destek veren 19 eyalet ve kent tarafından aynı dönemde bütçe içinden Xinjiang’a 39 milyar yuan tahsis edildiği bilgisini de paylaştı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.